logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP D1360 - Jak znaleźć wskaźnik poziomu tuszu i różnice w pojemnikach?

fLt 18 Mar 2007 16:34 1596 3
REKLAMA
  • #1 3691925
    fLt
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.

Kupiłem tą drukarkę jakieś 2 tyg temu, wg instrukcji ma funkcję wskazywania poziomu tuszy. Jednak nie mogę nigdzie tej funkcji znaleźć. Proszę o pomoc, niedawno drukowałem dokument ze zdjęciem w kolorze + czarny tekst, drukarka zasygnalizowała w trayu że "niski poziom tuszu". Trochę mnie to zdziwiło bo drukowałem bardzo mało od nowości i teraz nawet nie wiem którego tuszu jej brakuje bo nie mogę znależć tego wskaźnika w w sterowniku drukarki.

Jak to jest z tymi nowymi drukarkami - podobno mają one fabrycznie wstawione "pojemniki startowe".

1) Czym się różnią takie pojemniki od "normalnych" ?
    2) Czy ich pojemność jest taka sama tylko mają mniej tuszu nabite?
    3) Czy można "startówki" nabijać?
    4) Czy może nie mam wskaźnika tuszu bo mam pojemniki "startowe"?

Dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3693014
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    fLt napisał:
    Witam.

Kupiłem tą drukarkę jakieś 2 tyg temu, wg instrukcji ma funkcję wskazywania poziomu tuszy. Jednak nie mogę nigdzie tej funkcji znaleźć. Proszę o pomoc, niedawno drukowałem dokument ze zdjęciem w kolorze + czarny tekst, drukarka zasygnalizowała w trayu że "niski poziom tuszu". Trochę mnie to zdziwiło bo drukowałem bardzo mało od nowości i teraz nawet nie wiem którego tuszu jej brakuje bo nie mogę znależć tego wskaźnika w w sterowniku drukarki.

Jak to jest z tymi nowymi drukarkami - podobno mają one fabrycznie wstawione "pojemniki startowe".

1) Czym się różnią takie pojemniki od "normalnych" ?
    2) Czy ich pojemność jest taka sama tylko mają mniej tuszu nabite?
    3) Czy można "startówki" nabijać?
    4) Czy może nie mam wskaźnika tuszu bo mam pojemniki "startowe"?

Dziękuję i pozdrawiam.

Kupujac nowa drukarke producent daje na stan pojemniki z mniejsza iloscia tuszu. Wielkosc pojemnika jest taka sama jak oryginalu. Proponuje kupowac tylko oryginalne lub dobre zamienniki. Nabijanie nic Ci nie da, poniewaz kazde urzadzenie ktore jest wyposazone w chip zliczajacy ilosc wydrukow po napelnieniu i tak drukarka bedzie widziala brak materialu drukujacego, po za tym producent odrzuci ci gwarancje jesli napelnisz pojemniki.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3693019
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6157
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Drukarki, kserokopiarki i plotery
  • #4 3693277
    Arturo2005
    Poziom 33  
    Ocena: 483
    Tusze starowe to raptem 3 ml więc raczej nie może na długo wystarczyc. Prawdopodobnie w zasobnikach nie ma chipu więc nie widze problemu aby regenerowac zasobniki. Problem w tym że drukarka będzie ciągle widziała puste zasobniki ale i z tym można sie łatwo uporac. Wystarczy zakupic drugi komplet zasobnikow i na zmiane je używac. Drukarka pamięta ostatni zamontowany zasobnik.
    http://www.druknet.pl/default.aspx?art=349
    http://forum.idg.pl/index.php?setskin=1&skinid=3&showtopic=55073
REKLAMA