logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

dyktafon nagrywanie rozmów automatyczne bez sygnałów

Marcin8051 19 Mar 2007 10:36 3001 7
REKLAMA
  • #1 3694460
    Marcin8051
    Poziom 19  
    Ocena: 13
    Mam nokię 6230i czy da się jakoś zrobić jakiś program dograć tak żeby komórka nagrywała wszystkie połączenia. I nie sygnalizowała tego bo to piszczenie co chwilę jest trochę irytujące.
  • REKLAMA
  • #2 4037337
    krodyl
    Poziom 2  
    coś znalazłeś?

też szukam rozwiązania pikania w 6233
  • REKLAMA
  • #3 4037834
    Trabi
    Poziom 36  
    Ocena: 792
    Po prostu jak usłyszysz pierwsze piknięcie, mów rozmówcy (jako pierwszy!) coś w rodzaju:

- O! Coś mi piknęło! Tobie też?
    - Mi też
    - Coś chyba na linii...

- w ten sposób odsuwasz od siebie podejrzenie nagrywania rozmowy, a zwalasz na sieć/dostawcę/telefon/gradobicie. Skuteczne w 100% :D
  • #4 4037943
    krodyl
    Poziom 2  
    Słabe

Teraz już wszyscy wiedzą, że pikanie pochodzi z dyktafonu i nie dadzą się sciemnić :cry:
  • #5 4038288
    Trabi
    Poziom 36  
    Ocena: 792
    Nie wszyscy :) O pikaniu wiedzą głównie Ci, co dużo korzystają z komórek i to znają. Ale dzwoni sie nie tylko na komórki, no nie? :D Ja jeszcze nie trafiłem na takiego który by powiedział, że nagrywam. A pikanie słyszy :) . Reakcja zawsze jest taka sama: "Ooo, coś mi pika!" :D
  • REKLAMA
  • #6 4038352
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Ja to co pika? Bateria sie wyladowuje, to pika.
  • REKLAMA
  • #7 4108939
    mertens
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Rozmawiajcie przez zestaw słuchawkowy wtedy korespondent pikania nie słyszy.
  • #8 4108947
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    siemens podczas rozmowy pika jak sms przychodzi:D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość zainstalowania programu na telefonie Nokia 6230i, który umożliwiłby automatyczne nagrywanie wszystkich rozmów bez sygnalizacji dźwiękowej (piknięć). W odpowiedziach pojawiły się sugestie dotyczące radzenia sobie z dźwiękiem sygnalizującym nagrywanie, takie jak tłumaczenie piknięć problemami z siecią lub baterią, co ma na celu zmylenie rozmówcy. Wskazano również, że pikanie jest powszechnie rozpoznawane i trudno je ukryć. Jako alternatywę zaproponowano korzystanie z zestawu słuchawkowego, aby rozmówca nie słyszał sygnału. W dyskusji pojawiły się także inne modele telefonów, takie jak Nokia 6233 i Siemens, przy czym w Siemensie pikanie występuje również przy otrzymaniu SMS-a.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA