logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie świecą diody w ps2 scph-30004 R, nie uruchamia się.

sir_STARy 21 Mar 2007 12:41 1347 3
REKLAMA
  • #1 3702391
    sir_STARy
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Nie swieca diody w ps2 scph-30004 R, nie uruchamia sie. Bardzo posze, moze ktos szepnie slowko jak pozbyc sie problemu. Z gory dziekuje za kazda sugestie
  • REKLAMA
  • #2 3702443
    rserej
    Poziom 19  
    Ocena: 47
    Trzeba coś sprawdzić :zasilanie,zasilacz,jakieś pomiary.Twoje sugestie niewiele mówią.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3704203
    akurek30
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam .Sprawdz kondesatory w zasilaczu.Pozdrawiam.
  • #4 4447728
    sir_STARy
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Dziękuję serdecznie za podpowiedzi. Precyzując zapytanie dodam- na trzech różnych płytach od dużej ps2 spowodowałem identyczne uszkodzenia, mianowicie konsola jest martwa, diody nie świecą. Dokonałem tego czynu stosując ten sam zasilacz do tych trzech pcb, oraz taśma z włącznikiem (ta srebrna oryginalna z power i eject). Podłączyłem ją (tą taśmę) przy podłączonym do sieci zasilaczu i włączonym w poz. ON włącznik z tyłu konsoli. Moje lekkomyślne działania unieruchomiły modele: GH-012, GH-015, GH-019. Sposób powstania uszkodzenia proponuję potraktować jako prawdopodobny, ponieważ byłem wtedy głupi, pijany, nieśmiertelny itd. i dokładnie nie jestem w stanie określić. Z góry bardzo dziękuję za każdą merytoryczną odpowiedź.
REKLAMA