logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Thomson CS540 nie odtwarza nagranych płyt MP3 - co robić?

mizara 23 Mar 2007 21:36 1266 6
REKLAMA
  • #1 3712277
    mizara
    Poziom 2  
    witam, mam problem i moze ktos mi pomoze go rozwiazac, kupilam niedawno wieze thomson cs540 i po nagraniu plytki z mp3 czyta kilka poczatkowych kawalkow lub wcale jej nie czyta i to sam z nagranymi audio. te oryginale czyta bez prblemu. dzieki za jakie klwiek info.

Post był raportowany.

Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA. --> REGULAMIN. [hefid]
  • REKLAMA
  • #2 3712609
    D1C1
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Może nagrywasz płyty ze zbyt dużą prędkością.
  • REKLAMA
  • #3 3712866
    mizara
    Poziom 2  
    :) czy predkosc od 6 do 8 to duzo? :)
  • #4 3712923
    Mamber
    Poziom 21  
    Ocena: 22
    to w sam raz....

Soczewka lasera jak i pryzmat jest do przeczyszczenia.. Ewentulanie na trymerze przy emiterze lasera mozna podkrecic moc na maxa jak sie jeszcze da.
  • REKLAMA
  • #5 3713550
    mizara
    Poziom 2  
    Aha, wszystko super ale ja nie rozumiem tego: "na trymerze przy emiterze lasera mozna podkrecic moc na maxa " laikiem jestem :) moge prosic jasniej?
  • REKLAMA
  • #6 3714410
    jersey69
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Witam !

Trudno , żebyś rozumiał pojęcia , które w tym sprzęcie nie funkcjonują . Prądu diody nie ustawia się trymerem , a laser to nie tranzystor i nie ma "emitera" . Wyczyść soczewkę - opis czynności był powtarzany na forum do znudzenia , więc poczytaj archiwalne tematy .

pozdrawiam
  • #7 3714720
    mizara
    Poziom 2  
    Dobrze, dziekuję za radę .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy wieży Thomson CS540, która nie odtwarza poprawnie nagranych płyt MP3 – odczytuje tylko kilka pierwszych utworów lub wcale, natomiast oryginalne płyty audio działają bez zarzutu. Sugerowane przyczyny to zbyt wysoka prędkość nagrywania płyt, która powinna być umiarkowana (np. 6-8x). Kolejnym zaleceniem jest dokładne wyczyszczenie soczewki lasera i pryzmatu w odtwarzaczu, co jest częstą przyczyną problemów z odczytem płyt. Próby regulacji mocy lasera za pomocą trymera przy emiterze lasera zostały odrzucone jako niepoprawne, ponieważ laser w tym urządzeniu nie posiada takiej regulacji ani elementów typowych dla tranzystorów. Wskazano na konieczność zapoznania się z archiwalnymi poradami dotyczącymi czyszczenia soczewki w podobnych urządzeniach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA