Mam dziwny problem ze staruszkiem,trafił do mnie po przejściach więc trochę czasu musiałem poświęcić na uporządkowanie układu. I wszystko wyglądało ok, załączył się bez problemu,na polecenia z pilota i klawiatury reakcja też w porządku,zapamiętuje nastawy. Po wyłączeniu i ponownym załączeniu wył sieciowym wszystko jest ok. Problem zaczyna się po wyłączeniu pilotem. Zamiast stabilnego czuwania są cykliczne próby załączenia się tv ze startem wysokiego i ramki. Nie reaguje na pilota ani klawiaturę można tylko wyłącznikiem sieciowym wył. Przy ponownym załączeniu już tylko cyklicznie próbuje się uruchomić tak jak po wył pilotem. Wymieniłem pamięć i sytuacja się powtarza tzn załączany i wyłączany wył sieci pracuje normalnie dopóki nie wyłączy się go pilotem.Porównałem zawartość pamięci po wył pilotem i stwierdziłem, że jest parę różnic w stosunku do wstępnie zaprogramowanej.Żeby TV ponownie uruchomić trzeba znów zaprogramować pamięć.Podmieniłem procesor SDA 20560-A012 na SDA 20560-B512 ,sprawdziłem reset,okolice procesora i bez rezultatu. Dziwna usterka ,tyle już tych TV przeszło przez moje ręce ale czegoś takiego nie spotkałem ,może ktoś miał takiego gada i dał mu radę. Będę wdzięczny za sugestie.