logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor 21" jakich kineskopów sie wystrzegać

qscgu 24 Mar 2007 13:18 1026 5
REKLAMA
  • #1 3714048
    qscgu
    Poziom 34  
    Ocena: 50
    mam do was takie pytanie... szykuje sie na kupno 21" CRT i chcialbym wiedziec jakich kineskopów sie wystrzegać, sam mam della 17" z trinitronem i w najblizszym czasie chyba wybiorę sie do osoby która sprzedaje monitory ażeby zobaczyć sobie jak obraz na nich wygląda. Co mi odradzacie pomimo dobrego wyglądu... tzn chce wiedziec ktore kineskopy/monitory są bardzo awaryjne i lepiej takich uzywek nie kupować... z gory dziekuje za rady.
  • REKLAMA
  • #2 3714788
    Thaed
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Witam!
    Osobiście zdecydowanie nie polecam COMPAQ'a, a z kolei polecam Dell'a czy Sony. Przede wszystkim popatrz czy i jaki jest zapas regulacji jaskrawości i kontrastu - bo przecież nie będziesz miał możliwości pomiaru samego kineskopu. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3720425
    Awdeg
    Poziom 26  
    Ocena: 43
    A to ciekawe bo compaq potrafi mieć tą sama elektronike co dell i sony.Np. compaq p 700 to jest sony g 200 tylko obudowa inna.Generalnie i compaq i dell nie maja swoich rozwiązań w zakresie monitorów i może w nich siedziec zarówno samsung i jakiś proview jak i sony lub mitsubishi.Te dwa ostatnie zdecydowanie polecam .Jesli będziesz kupował 21 cali to nie wiem czy jakaś inna firma robił płaskie kineskopy 21,chyba jeszcze samsung.
  • REKLAMA
  • #4 3720706
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    A jakim problem - IBM P260 (w środku sony) można kupić używane za ok. 400zł a nawet poniżej 200.
    Te same kineskopy siedzą w Sony, Apple, Compaq, czy Dellu.
    Ogólnie Trynitrony są wrażliwe na wszelkie obce pola magnetyczne czy uszkodzenia mechaniczne (odkleja się maska).
    Za to obraz jest dosyć ładny.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 3723734
    qscgu
    Poziom 34  
    Ocena: 50
    no a co mi np odradzacie?
  • #6 3726722
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Dawno temu byłem szczęśliwym użytkownikiem EIZO FlexScan E54F ... była to co prawda 17, ale o markę głównie mi chodzi. Ogromny zakres wyświetlanych rozdzielczości (nie pamiętam już, ale ponad 2000 ciągnął), dużo możliwości ustawień w monitorze, rozbudowane menu z opcją cofnięcia ustawień jakby ktoś sie pogubił. Kilka rodzajów wejść i zajedwabisty obraz. Polecałbym tę markę. Odradzałbym np. samsunga... posiadali go moi bratankowie... obraz badziewiasty, ale może to od modelu zależało. Jednak nie mam zaufania do tej marki, nagrywarkę też po roku szlag mi trafił, dysk po około 1,5... :(
REKLAMA