Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kopiarka SHARP 2040 błąd H5-01

jacknn 26 Mar 2007 14:43 4073 6
  • #1 26 Mar 2007 14:43
    jacknn

    Poziom 21  

    Witam, złożyłem z pozostałości serwisowych kopiarkę SHARP 2040. Po włączeniu od razu pojawia się błąd H5 dokładniej H5-01. Z serwisówki jaka mam wynika że coś takiego "lower thermofuse". Niestety jestem amatorem uczącym się a angielski też nie najlepiej u mnie stoi a tłumacze w necie niezrozumiale to tłumaczą. Może ktoś mi pomoże w rozgryzieniu tego problemu.

    Pozdrawiam

    1 6
  • #2 26 Mar 2007 14:52
    kubuś1
    Poziom 16  

    błąd utrwalania sprawdź, czy lampa dobra w utrwalaniu, termostat termistor jak masz to podstawiaj, a potem wykasuj c pauza 0 pauza 16 start wyłączi włącz maszynę być może trzeba będzie jeszcze wykasować licznik zacięć ale spróbuj

    0
  • #3 26 Mar 2007 15:08
    jacknn

    Poziom 21  

    podmieniłem cały piec na inny ze sprawnej maszyny i nadal to samo, chyba że lampa lub termistor nie znajdują się w piecu.
    Jestem zielony w te klocki niestety dlatego też trzeba mi tłumaczyć jak chłop krowie na miedzy.

    0
  • #4 26 Mar 2007 15:25
    kubuś1
    Poziom 16  

    a czy procedura została zrobiona jak opiszłem

    0
  • #5 26 Mar 2007 15:35
    jacknn

    Poziom 21  

    tak, po wymianie pieca wpisałem c pauza 0 pauza 16 start, wyświetlacz na chwilę zgasł i powrócił do wyświetlania błędu, uruchomiłem ponownie maszynę i nadal tak samo jest.

    0
  • Pomocny post
    #6 26 Mar 2007 15:43
    kubuś1
    Poziom 16  

    a spróbuj zamiast 16 wpiszć 14

    0
  • #7 26 Mar 2007 16:03
    jacknn

    Poziom 21  

    dzięki, pomogło kopiarka działa, ale jeszcze masa czyszczenia przedemną i chyba bęben jest do kitu, ale zanim zapytam powalczę sam

    0