logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Omnibook 6000 – zanikanie podświetlenia matrycy przy poruszaniu ekranem

silc 29 Mar 2007 22:29 897 1
REKLAMA
  • #1 3731187
    silc
    Poziom 2  
    Witam!
    Ja mam też poblem z matrycą, a raczej z podświetleniem, mianowicie mam laptopa hp omnibook 6000 i wprawdzie też ma przyciemnione narożniki matrycy, ale to pikuś, ostatnio zaczął pojawiać się inn, o wiele gorszy rpblem, mianowicie kiedy np zamknę lub otworze matryce, to zanika podświetlenie, jak lekko ruszam matrycą to też znika i pojawia się podświetleni, czaem nawet jak mocniej stukam w klaiwsze to gaśnie podświetlenie... co robić?? nie sądze żeby to był inwerter bo miaem inną płyte główną do tego laptopa i zamieniłem inwerery, żadnej poprawy... czasem jak wskoczy podświtelenie to moge ruszac lapem, matrycą, przyciskac go itd i jest oka, ale czasem lekkie stuknięcie w matryce powoduje wyłączenie się podswietlenia... może to być np przerwanie kabla matrycy??
    nie wiem... rozkręcać matryce?? tam jest jakies połączenie?? kostka?? wsuwki??
  • REKLAMA
  • #2 3731674
    lesiakjarek
    Poziom 12  
    sprawdź połączenia końcówek kabli inwentera z zasilaniem i świetlówką. Może na złączach coś iskrzy. Zobacz ewentualnie czy któryś z kabli nie jest uszkodzony. Mozliwe że coś stało się ze świetlówką, no ale grzebiąc przy świetlówce trzeba już mocno uważać. Ale jesli się wyłącza od stukania klawiszy to zobacz przewób od zasilania do inwentera. Daj znać o postępach
REKLAMA