logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASRock K7VT2 - Monitor nie budzi się po wyjściu z BIOS lub restarcie systemu

JmL(TM) 03 Paź 2003 09:55 1615 4
REKLAMA
  • #1 347193
    JmL(TM)
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    Mam plyte ASRock K7VT2 w niej Athlon 2.4 XP i grafika GeForce4 44o MX. I jesli wychodze z BIOS'u lub uruchamiam ponownie system to komp odpala sie normalnie, ale monitor pozostaje w stanie uspienia. Natomiast jesli zrestartuje przyciskiem RESET lub wlacze zasilanie to monitor odpala sie normalnie! Czy ktos mial juz podobny przypadek?

PS: Karta grafiki - AGP x8 a plyta obslguje max. x4 (czy to mogloby miec cos wspolnego?)

Za wszelkie informacje z gory wielkie dzieki!
  • REKLAMA
  • #2 347224
    fortronik
    Admin Sprzętu Medycznego
    Ocena: 317
    Witaj
    Z praktykim wiem że bardzo często jest to problem samego złącza AGP lub łącza karty graficznej. Czasami pomago delikatne podgięcie śledzia karty.Pod warónkiem że ustawienia BIOS są prawidłowe i niema ustawonego autokonfiguracji BIOS. Oczywiście mam nadzieje że płyta i karta są już sprawdzone i w innych konfiguracjach pracują.
    Pozdrawiam
    Zi
  • REKLAMA
  • #3 347413
    max_gg
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Zgadzam sie z kolega (fortronik). Prawdopodobnie karta nie jest dokladnie wcisnieta w gniazdo AGP, co zdarza sie gdy plyta jest nizej.
  • REKLAMA
  • #4 347454
    tygrys5232
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Miałem podobny problem z Radeonem 9700 Pro, jedynym rozwiązaniem jakie mi przyszło do głowy to wymiana grafiki (okazało sie , że była wadliwa seria) .
    Jeżeli karta grafiki nie jest dokońca wcisnieta , to niektore płyty sygnalizują to dzwiekiem (np. 3 piknięcia).
    Sprawdz inną grafike (np. kumpla ktory ma taką sama) z AGP x8 .
  • #5 350541
    JmL(TM)
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    Zgadza sie! To byla grafika wsadzilem inna i teraz jest tak jak byc powinno :)

Dziekuje za pomoc!
REKLAMA