logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

radio JVC KD-S550 nie czyta niektorych plytek (wysuwa je)

Cinq_elk 31 Mar 2007 12:21 2010 5
REKLAMA
  • #1 3736870
    Cinq_elk
    Poziom 10  
    Radio JVC KD-550 zaczelo swirowac jakies 3 miesiace temu, nie wiem jaka jest tego przyczyna. Czy to jest wina lasera? Jeszcze jeden problem, mianowicie plyty przy wysowaniu zacinaja sie i musze "pomagac radiu" je wyjac. Prosze o rady, jak to naprawic samemu.
  • REKLAMA
  • #2 3744044
    nikos_dyzma
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    proponuje kupic płyn nazywa sie cliner ipa i wyczyscic laser morze byc ze wałek który wysówa płyte jest poprostu brudny i płyta sie po nim slizga spróbuj wyczyscic ten wałeczek jakis odtłuszczaczem tylko delikatnie i powinno pomuc pozdro:)
  • REKLAMA
  • #3 3744342
    Cinq_elk
    Poziom 10  
    a co do rozierania radia. czy to jest bezpieczne? chodzi mi o to czy bede umial to zlozyc spowrotem. najchetniej to bym zobaczyl jakies zdjecie
  • REKLAMA
  • #4 3777872
    Cinq_elk
    Poziom 10  
    dalem radio do czyszczenia lasera, niestety po wyczyszczeniu jest tak samo. moze blad tkwi w czym innym?
  • REKLAMA
  • #5 3782499
    miki87
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    ...w silniczku napędzającym CD,
    ewentualnie usterka mechaniczna napędu CD
  • #6 3898783
    karas5555
    Poziom 13  
    Ocena: 37
    Mam identyczne radio i miałem identyczny problem. Możliwe że tu jest to samo. Czyszczenie lasera i wymiana go mogą okazać się zbędne. Trzeba poczytać na forum o tym problemie bo moje radio naprawiał kolega i mówił że czytał na elektrodzie jak. Chodziło o przygięcie jakiejś blaszki ale nie potrafię powiedzieć jakiej. Próbuję znaleźć odpowiedni post. Jak znajdę to podeślę. Tak czy siak jest na to radio magiczny sposób który trzeba znaleźć na elektrodzie
REKLAMA