logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP1315 - problem z odczytem pojemników z tuszem, co robić?

!KICEK! 31 Mar 2007 21:21 1194 7
REKLAMA
  • #1 3738527
    !KICEK!
    Poziom 11  
    Witam mam problem z drukarą hp1315 przy włączeniu zapalają sie wszystkie lampki na ekraniku na drukarce. Chce drukować i nic.. idzie tylko do zadań. otworzyłem klapke wyjełem pojemnkiki z tuszem i potem włożyłem czynność powtórzyłem kilkakrotnie i dopiero zaczyna drukować. Wygląda tak jakby nie czytała drukarka pojemników z tuszem czasem tylko załapie i wydrukuje. Co ro może być?? może trzeba wymienić tusze całe głowice??
  • REKLAMA
  • #2 3738701
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Wystarczy dokładnie przeczyścić styki w kardridżu i karetce -najlepiej spirytusem.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3741713
    !KICEK!
    Poziom 11  
    czysciłem kilkakrtotnie i nic:(

Jak zaczynamy nowe zdanie?
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #4 3741840
    Piccollo
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    No to do wymiany jest któryś z kardridży.
    Sprawdz drukarkę na innych pojemnikach lub pojemniki na innej drukarce.

Pozdrawiam
  • #5 3747575
    Kazimierz Marczak
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Przeczyść styki bardzo drobnym papierem ściernym, mogły zaśniedzieć.
  • #6 3768606
    !KICEK!
    Poziom 11  
    Styki ale jakie? W środku drukarki tzw gniazda na kardridże
  • #7 3770623
    Bartek_90
    Poziom 2  
    Witam

Nie wiem czy to tak te styki.
    Mam też tą drukarkę i też ma podobne problemy.
    Pomogło dopiero jak podłączyłem do laptopa bo na swoim kompie miałem windowsa xp profesional a na laptopie home i teraz drukuje bez problemu:D
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 3771607
    !KICEK!
    Poziom 11  
    Ja też mam windows xp profesional:( to moze dlatego spróbuje pod innym komputerem.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z drukarką HP1315 polega na tym, że przy włączeniu zapalają się wszystkie lampki, a urządzenie nie rozpoznaje pojemników z tuszem, co uniemożliwia drukowanie. Tymczasowym rozwiązaniem jest wyjmowanie i ponowne wkładanie kartridży, co czasem pozwala na rozpoczęcie drukowania. Zalecane jest dokładne czyszczenie styków kartridży i gniazd w drukarce, najlepiej spirytusem lub bardzo drobnym papierem ściernym, ponieważ styki mogą być zabrudzone lub zaśniedziałe. Jeśli to nie pomaga, problem może leżeć w uszkodzonym kartridżu, który warto sprawdzić na innej drukarce lub przetestować inne pojemniki w tej drukarce. Dodatkowo zauważono, że system operacyjny może mieć wpływ na działanie drukarki – na przykład drukarka działała poprawnie pod Windows XP Home, a nie pod Professional, co sugeruje możliwe problemy ze sterownikami lub kompatybilnością systemową.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA