logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączanie lasera, gdzie należy podłączyć zasilanie?

Adrianot 02 Kwi 2007 17:12 1373 5
REKLAMA
  • #1 3744965
    Adrianot
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Ostatnio wymontowałem ze starego napędu laser. Teraz chciałbym sprawić by zaświecił ale on tam jest przylutowany do płytki drukowanej kilkoma bolcami i nie wiem gdzie podłączyć zasilanie i jakie ono ma być. Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3746818
    bemo1
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Jak, co, jaki laser, w jakim sprzęcie? Poprosimy o garść niezbędnych szczegółów.
  • REKLAMA
  • #3 3747999
    Adrianot
    Poziom 13  
    To jest laser ze starego cd-roma jak już wcześniej napisałem. Troche pofatygowany ;) Jest na nim napis 30PFH63T
    Załączniki:
    • Podłączanie lasera, gdzie należy podłączyć zasilanie? laser2.jpg (5.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Podłączanie lasera, gdzie należy podłączyć zasilanie? laser1.jpg (7.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3749241
    Adrianot
    Poziom 13  
    Nikt nie wie? Prosze o pomoc, za rozwiązanie problemu daje punkty.
  • REKLAMA
  • #5 3750590
    przemo27
    Poziom 24  
    Ocena: 38
    A do czego dokładnie masz zamiar wykorzystać ten laser ? Jeśli jako źródło widzialnego światła laserowego to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Zobaczysz co najwyżej słaby ledwo widoczny czerwony punkt wewnątrz lasera i to wszystko. Na tym nawet wskaźnika sie nie da zrobić, większość widma przypada na podczerwień.
  • #6 3763974
    Adrianot
    Poziom 13  
    Ee, to kiepsko. Przydałby się jakiś układ do detekcji światła lasera, ale to już chyba zbyt skomplikowane jak dla mnie.
REKLAMA