logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo DTK-29G2K-100D - serwisówka i jej ustawienie.

dudijack 02 Kwi 2007 19:11 5171 9
REKLAMA
  • #1 3745408
    dudijack
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam serdecznie .Posiadam w/w model TV.I niestety obraz to dno.Wszedłem w tryb serwisowy i po paru probach obraz zrobil sie lepszy ale chcąc dojść do ideału zrobiłem jeszcze gorzej niż było.Bardzo prosze szanownych forumowiczów o serwisówke do tego modelu lub chociaz jak przywrócić ustawienia fabryczne?
  • REKLAMA
  • #3 3746957
    dudijack
    Poziom 11  
    Nie jestem na takim etapie , a przedewszystkim nie posiadam układu programujacego abym mógł wgrać wsad pamięci do kości.Chodzi mi tylko o przywrócenie ustawien fabrycznych i podanie jaki to typ chassis w tym modelu.
  • REKLAMA
  • #5 3747328
    dudijack
    Poziom 11  
    Mam go niestety nie ma w nim danych odnośnie ustawien fabrycznych. :cry:
  • REKLAMA
  • #7 3747351
    dudijack
    Poziom 11  
    Mam sprawdze i powiem co i jak.

Sprawdziłem ale to nie to niestety.Ustawienia(default) w tym chassisie są całkowicie inne niz te jakie powinny byc .
  • REKLAMA
  • #8 3752315
    dudijack
    Poziom 11  
    Panowie nikt naprawde nie moze mi pomóc????????
  • #10 3753018
    dudijack
    Poziom 11  
    sprawdzałem ale to nie to cp-850fx to tez nie to :( pasuje tylko service manual od 850f

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telewizora Daewoo DTK-29G2K-100D zgłasza problemy z jakością obrazu i próbuje poprawić ustawienia w trybie serwisowym. Po kilku próbach obraz uległ poprawie, jednak dalsze zmiany pogorszyły sytuację. Poszukuje serwisówki lub sposobu na przywrócenie ustawień fabrycznych. Wskazano, że model oparty jest na chassis CP 830 FP, jednak dostępne serwisówki i ustawienia fabryczne dla tego chassis nie odpowiadają dokładnie jego modelowi. Próby znalezienia odpowiednich danych w bazach i na forach nie przyniosły skutku. Zaproponowano również wgranie zawartości pamięci do EPROM, ale użytkownik nie posiada programatora. Poszukiwane są dokładne instrukcje serwisowe lub metody resetu fabrycznego dla Daewoo DTK-29G2K-100D z chassis CP 830 FP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA