logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multi-Box support. Czy możliwe, że support wygasł?

bialyziom 03 Kwi 2007 15:02 1877 19
REKLAMA
  • #1 3748036
    bialyziom
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Nie wiecie co jest dzis chciałem zalogowac sie na support multi-boxa a tu wyskakuje napis "EXPIRED" mam go od pazdziernika mozliwe ze suport wygasł???? Prubowalem ponownie logowac sie boxem ale na meila wysyla mi to samo haslo i login na ktore nie moge sie zalogowac. Mial ktos taki przypadek??? Co mam zrobic???
  • REKLAMA
  • #2 3748045
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Witam
    Miałem identyczny przypadek napisałem do sprzedawcy karwosgsm i po 2dniach support działał...
  • #3 3748487
    chief
    Poziom 22  
    Ocena: 41
    Też miałem taki przypadek, albo napisz do sprzedawcy multi-boxa on załatwi to za ciebie lub sam napisz do multi-boxa o przywrócenie supportu.

chief
  • REKLAMA
  • #4 3750670
    mixtel
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    jest tak dlatego ze co pol roku trzeba odnawiac login :)
  • #5 3750740
    tomek4321
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    nie pisz do sprzedawcy tylko bezpośrednio do suportu i sprawa załatwiona bedzie w pół godziny...
  • #6 3750925
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    dokładnie pisz do supoprtu sprawa załatwina niamal natychmiast !!!
    ja tak zrobiłem jka przekroczyłem limit scignieć...:)

pozdrawiam artech
  • #7 3751089
    bialyziom
    Poziom 21  
    Mozesz podac email do nich bo ja pisze na podany na stronie to przychodzi mi jakis zwrotny. A suportu jak nie bylo tak nie ma.
  • REKLAMA
  • #8 3751104
    Artech
    jak wejdziesz na stone suportu to masz na dole w prawym dolnym rogu zakładne contact kliknij na nia pojawi sie cos w lewym górnym rogu tez na to kliknij podaj swój nik i hasło i pisz bezposrednio z gostkiem tylko po angielsku :)

masz tu linka
    http://www.multi-box.net/contact.php?PHPSESSID=dfa57927988f2bf6783411fc22016c99

pozdrawiam artech
  • #9 3758452
    bialyziom
    Poziom 21  
    NOn stop mam "Support is OFFLINE" nikt sie nie odzywa!!!!!
  • REKLAMA
  • #10 3758478
    Artech
    no wiesz c zasem sie długo nieodzywa czasem odrazu musisz uzbroic sie w cierpliwosc :) ostatnio własnie cos sie słabo odzywa !!!

pozdrawiam artech
  • #11 3795948
    bialyziom
    Poziom 21  
    CZatowałem kilka dni i nikt sie nie odezwał, zadzwonilem do sprzedawcy GSMOK.pl i powiedziano mi ze suport jest pol roczny i tak jak bylo z UFS trzeba bedzie sobie go wykupic. Co wy na to powiecie????
  • #12 3795963
    Artech
    no niemoze byc sam mam juz wiecej niz pól roku jak by tak miało byc no to nieładnie wobec klientów..
  • #13 3796876
    QguAr
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    To chyba panowie z GSM.OK są z lekka niedoinformowani w tej kwestii.

Cytat z gsmhosting

Login Expired !! Read This ...

--------------------------------------------------------------------------------

Problem :

When I try to enter Support area, I receive message - "Login expired". What do I need to do?

Solution :

Don't worry, Login and Password can live only six months. After this it expires. So the only thing you should do is to send an e-mail to support(_at_)multi-box.net with the next information:
    - the reason why you write (in the given case - because login expired)
    - your current login
    After that you will receive approval that your login and pass was prolonged.

if u fallow this instruction your login will be active again, so just wait

br

= The_Gorr =

Pozdrawiam
  • #14 3803764
    karwos
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Jesli ktos ma problem z LOGIN EXPIRED to wysylac swoje loginy na GG 4500451 albo mailem sklep(_at_)karwosgsm.pl aktywacja w 5 min, jesli oczywiscie ktos jest przy komputerze ;)

Support narazie jest, jesli zdecydujemy inaczej prawdopodobnie bedzie system kredytowy i po 2-3 "reaktywacjach" supportu potrzebna bedzie oplata.. choc to w sumie jeszcze do ustalenia
  • #15 3823213
    bialyziom
    Poziom 21  
    Teraz mam inny problem po podlaczeniu boxa do kompa w wyswietlacz pali sie tylko kropka i zielona lampka. Jak wlaczam obojetnie ktory program to pisze "Box require update!" i nic sie nie da zrobic. Znalazlem na stronie multi-boxa ze w takim przypadku trzeba do nich wyslac email ze danymi:

sprzedawcy
    sn boxa
    problem jaki mamy

no i tak zrobilem. wyslalem im to po chwili napisali "make update" wiec zrobilem update i poszlo. odplaczylem box nastepnego dnia podlaczylem ponownie i to samo. Napisalem do nich znowu meil ale sie nie odzywaja. A ja mam nadal boxa nie do uzytku. Co myslicie o tym??
  • #16 3823241
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Upadtujesz boxa: MultiBox Update Tool
    Może była jaka aktualizacja i MBk automatycznie chciał ściągnąć aktualizacje a ty wtedy porostu wyłączyłeś program albo odpiąłeś boxa od usb?
  • #17 3823271
    bialyziom
    Poziom 21  
    nie nie napewno nie bo kilka dni temu tez mialem boxa w takim stanie i wkoncu sie update zrobil. a teraz nie mode wywala ten napis co napisalem wyzej.
  • #18 3823275
    QguAr
    Poziom 22  
    Też miałem tak kilka razy, zawsze ludzie z supportu multiboxa nie robili problemów, najdłużej musiałem czekać 2 dni. Ostatnio miałem problem to odpowiedź dostałem dosłownie po 5 minutach, lecz niestety tym razem nie mogli mi pomóc i prosili o wysłanie boxa do reselera. Tym razem box stracił swój nr, wysłałem zobaczę co będzie. Nie wiem może mi się trafił jakiś pechowy egzemplarz, bo teraz to a wcześniej problem z kropką z 5 razy. Box jak działa jest super ale takie rzeczy są lekko irytujące.
  • #19 3823345
    bialyziom
    Poziom 21  
    no to mnie pocieszyles. A napisz mi tylko jedna. Nie wiesz czemu ta kropka wyskakuje??? Zeby naprawic kropke ludzie z suportu musze dopuscic moj numer se do updatu tak??? Bo wczesniej mialem tak ze nie szlo napisalem im meila i i po chwili upade poszedl pelnym sukcesem.
  • #20 3823461
    QguAr
    Poziom 22  
    Dokładnie czemu ta kropka wyskakuje to nie wiem, prawdopodobnie w wyniku uszkodzenia pewnego obszaru w firmware boxa ale nasz kolega Karwos powinien wiedzieć najlepiej. A to że nie można zrobić udate w każdej chwili zpowodowane jest tym że właśnie jest przewidziany jeden udate dla jednego nr box i jak coś polegnie to ludzie z supportu muszą przygotować następny. Dla mnie przygotowali ale jak nie zczytywało nr boxa to nie było możliwości aktualizacji.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z dostępem do supportu Multi-Box wynika z wygasania loginu i hasła co pół roku, co jest standardową procedurą. Po wygaśnięciu należy wysłać e-mail do supportu Multi-Box z prośbą o przedłużenie dostępu, podając aktualny login i powód zgłoszenia. Czas reakcji supportu bywa różny, od kilku minut do kilku dni, a w niektórych przypadkach użytkownicy zgłaszają trudności z uzyskaniem odpowiedzi. Wsparcie może być czasowo niedostępne lub wymagać cierpliwości. W przypadku problemów z boxem, takich jak wyświetlanie tylko kropki i komunikatu "Box require update!", konieczne jest wykonanie aktualizacji firmware za pomocą narzędzia MultiBox Update Tool. Aktualizacja może wymagać kontaktu z supportem i podania danych sprzedawcy, numeru seryjnego boxa oraz opisu problemu. Czasami aktualizacja nie przebiega poprawnie, co wymaga ponownego kontaktu z supportem lub wysłania urządzenia do serwisu. System wsparcia może w przyszłości przejść na model kredytowy, gdzie po kilku re-aktywacjach supportu będzie wymagana opłata.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA