logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak spolszczyć system Windows Vista? Instrukcje i porady dotyczące lokalizacji

Simmi 05 Kwi 2007 14:12 79841 17
REKLAMA
  • #1 3755320
    Simmi
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Czy wie ktoś jak spolszczyc ten system?
  • REKLAMA
  • #2 3755360
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3755375
    Simmi
    Poziom 20  
    A bez rejestracji ma się dostęp do tych aktualizacji?
  • #4 3756687
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3758078
    Simmi
    Poziom 20  
    Sprawdzalem i nie ma polish language pack w update.Ściagam własnie angielski(teraz mam niemiecki)Czy jest jakaś inna możliwosc spolszczenia?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 3758294
    Simmi
    Poziom 20  
    Kurcze faktycznie jest.To trzeba sie tam zarejestrować i troche "pogawędzic" :)

Dodano po 41 [minuty]:

Ściągłem język angielski ale system dalej mam po niemiecku.Co mam jeszcze zrobic?
  • #8 3760709
    gastxxx
    Poziom 11  
    dopiero sciagneles czy juz zainstalowałes?
    jesli tylko sciagneles to (ostrzegam mam ver ang)
    1. Control Panel
    2.Regional and Language Options
    3. K**** and Languages
    4. Install/Uinstall
    5.Instal
    Szukasz pliku i powinno chodzic...
  • REKLAMA
  • #9 3762437
    Simmi
    Poziom 20  
    Ściągłem spolszczenie do visty lecz trzeba tam podmieniać pliki mui w folderze windows.Nie moge tego zrobić chociaż mam prawa administratora.Gdy odznacze w folderze tylko do odczytu to wywala że pliki nie moga takie być.Co mam zrobić?
  • #10 3762977
    gastxxx
    Poziom 11  
    Sprobuj w trybie awaryjnym..tak przynajmniej instrukcje pisza (mi osobiście nie pomogło). Pozatym podmiana explorer.exe jest troche ryzykowna.
    PS. tryb awaryjny właczysz wciskając podczas bootowania F8
  • #11 3763883
    Simmi
    Poziom 20  
    Próbowałem i nie pomogło.

Dodano po 2 [minuty]:

A jakim sposobem udało ci sie doinstalować język polski?
  • #12 3765726
    gastxxx
    Poziom 11  
    Mi sie nie udało... mam dalej EN.. mozna by bylo sprobować podmienić przez dosa z dyskietki ale nie chce mi sie z tym bawic
  • #13 3768063
    Michał_krk
    Poziom 11  
    ale juz jest wersja polska :) polecam
  • #14 3768630
    Simmi
    Poziom 20  
    gdzie jest?W windows update?
  • #16 3771862
    p1vo
    Poziom 11  
    hmm a mozecie zapodac linka do tego spolszczenia?
    bo na windows update nadal ni ma :/
  • #17 4732670
    Kolumbus
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Czy zmieniło się coś w kwestii spolszczenia do visty?Czy można ją pobrać z Windows update?
  • #18 4732884
    riodoro1
    Poziom 22  
    Ocena: 70
    Polski się nie pojawił ale można maila do Microsoftu puścić o wydanie pakietu polonizacii do Windows Update

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości spolszczenia systemu Windows Vista. Użytkownicy wskazują, że w Windows Update nie ma dostępnego oficjalnego polskiego pakietu językowego (Language Pack) dla Visty, co uniemożliwia prostą lokalizację systemu przez standardowe aktualizacje. Proponowane rozwiązania obejmują pobranie nieoficjalnych spolszczeń z zewnętrznych źródeł, takich jak fora lub strony z programami, jednak często wymagają one rejestracji i aktywności na forach. Instalacja pakietów językowych wymaga ich najpierw pobrania, a następnie instalacji przez Panel Sterowania w sekcji „Regional and Language Options” oraz podmiany plików MUI w folderze Windows, co bywa problematyczne ze względu na ograniczenia uprawnień i zabezpieczenia plików systemowych. Próby podmiany plików w trybie awaryjnym nie zawsze przynoszą efekt. Alternatywnie sugerowano podmianę plików przez DOS z dyskietki, co jest jednak skomplikowane. Wskazano również, że istnieje polska wersja systemu Windows Vista, którą można nabyć w sklepach lub znaleźć na torrentach. Na dzień dyskusji polski pakiet językowy nie został oficjalnie udostępniony przez Microsoft w Windows Update, choć pojawiły się sugestie, by zgłaszać zapotrzebowanie na jego wydanie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA