W windows update sa do pobrania paczki jezykowe. Wjedz w panel sterowania/windows update/wyswietl dostepne aktualizacje i sciagnij.
Bylo juz na forum. Wystarczylo uzyc szukajki.
dopiero sciagneles czy juz zainstalowałes?
jesli tylko sciagneles to (ostrzegam mam ver ang)
1. Control Panel
2.Regional and Language Options
3. K**** and Languages
4. Install/Uinstall
5.Instal
Szukasz pliku i powinno chodzic...
Ściągłem spolszczenie do visty lecz trzeba tam podmieniać pliki mui w folderze windows.Nie moge tego zrobić chociaż mam prawa administratora.Gdy odznacze w folderze tylko do odczytu to wywala że pliki nie moga takie być.Co mam zrobić?
Sprobuj w trybie awaryjnym..tak przynajmniej instrukcje pisza (mi osobiście nie pomogło). Pozatym podmiana explorer.exe jest troche ryzykowna.
PS. tryb awaryjny właczysz wciskając podczas bootowania F8
✨ Dyskusja dotyczy możliwości spolszczenia systemu Windows Vista. Użytkownicy wskazują, że w Windows Update nie ma dostępnego oficjalnego polskiego pakietu językowego (Language Pack) dla Visty, co uniemożliwia prostą lokalizację systemu przez standardowe aktualizacje. Proponowane rozwiązania obejmują pobranie nieoficjalnych spolszczeń z zewnętrznych źródeł, takich jak fora lub strony z programami, jednak często wymagają one rejestracji i aktywności na forach. Instalacja pakietów językowych wymaga ich najpierw pobrania, a następnie instalacji przez Panel Sterowania w sekcji „Regional and Language Options” oraz podmiany plików MUI w folderze Windows, co bywa problematyczne ze względu na ograniczenia uprawnień i zabezpieczenia plików systemowych. Próby podmiany plików w trybie awaryjnym nie zawsze przynoszą efekt. Alternatywnie sugerowano podmianę plików przez DOS z dyskietki, co jest jednak skomplikowane. Wskazano również, że istnieje polska wersja systemu Windows Vista, którą można nabyć w sklepach lub znaleźć na torrentach. Na dzień dyskusji polski pakiet językowy nie został oficjalnie udostępniony przez Microsoft w Windows Update, choć pojawiły się sugestie, by zgłaszać zapotrzebowanie na jego wydanie. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.