logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ikonki w pasku zadań, jak można je ukryć lub usunąć?

soulreaver1 05 Kwi 2007 16:06 16070 6
REKLAMA
  • #1 3755751
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Jak można ukryć lub usunąć aktywne ikonki w pasku zadań (windows xp)?
  • REKLAMA
  • #2 3755944
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Witam
    Klikamy na pasku zadań, lewym klawiszem myszy, z menu wybieramy właściwości i ukazuję nam się opcja "ukryj ikony nieaktywne" i przycisk dostosuj, wszystko jest napisane w pomocy systemowej win xp
    Pozdrawiam
    artur00
  • REKLAMA
  • #3 3755949
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Właściwości paska zadań i uktyj ikony nieaktywne>dostosuj.
  • REKLAMA
  • #4 3756398
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Nie chcę ich ukrywać tylko usunąć i chodzi o ikonki aktywne a nie nieaktywne.
  • Pomocny post
    #5 3756719
    calka
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam taki programik, myśle że Ci pomożę:
    Programik po zainstalowaniu, startuje z systemem i pozwala na ukrycie wybranych ikon w trayu również swojej ikony.

Moderowany przez jankolo:

Regulamin forum wyraźnie stwierdza, że plików swobodnie dostępnych w Internecie zamieszczać na forum nie wolno - umieszczamy linki do nich. Natomiast pobieranie jakiejkolwiek prowizji za darmowe pliki jest działaniem w najwyższym stopniu nieetycznym. Załącznik z forum usuwam. Kolega powinien się wstydzić
    Program ogólnie dostępny w internecie na stronie producenta http://www.xdesksoftware.com/systrayx.html

• REKLAMA
  • #6 3756884
    soulreaver1
    Poziom 21  
    calka napisał:
    Mam taki programik, myśle że Ci pomożę:
    Programik po zainstalowaniu, startuje z systemem i pozwala na ukrycie wybranych ikon w trayu również swojej ikony.

Dzięki, o to mi właśnie chodziło.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W systemie Windows XP standardowa opcja w właściwościach paska zadań pozwala na ukrycie ikon nieaktywnych, jednak nie umożliwia usunięcia ikon aktywnych z obszaru powiadomień (tray). Aby usunąć lub ukryć aktywne ikonki, można skorzystać z zewnętrznych programów, które po instalacji i uruchomieniu wraz ze startem systemu pozwalają na zarządzanie widocznością wybranych ikon, w tym także własnej ikony programu. Przykładem takiego narzędzia jest SystrayX, dostępny pod adresem http://www.xdesksoftware.com/systrayx.html, który umożliwia ukrywanie aktywnych ikon w pasku zadań.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA