logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PACIFIC PDVTV 14-100 co to address i data w pamięci tv ?

zhuln 07 Kwi 2007 12:49 795 0
REKLAMA
  • #1 3762472
    zhuln
    Poziom 17  
    Ocena: 46
    Witam, może ktoś mnie pokieruje gdzie mogę poczytać lub wyjaśni jak rozgryźć oznaczenie poszczególnych komórek w pamięci tv+dvd PACIFIC PDVTV 14-100 z procesorem 195C6PC00ECF011A , po wejściu w tryb serwisowy na ekranie w pierwszym rzędzie jest napis : INIT 01 00 a pod spodem w drugim rzędzie jest napis : CRT ON 0000 , 01 miga , wiem jak zmienić migające 01 i 00 , nie wiem natomiast co one oznaczają i gdzie mam szukać znaczenia poszczególnych komórek i ich parametrów , np. zmiana : ADDRESS 06 , z A0 na 18 powoduje rozszerzenie pasma głowicy UHF o pasmo kablowe i VHF , jest tam 145 ADDRESS od 01 do 91 które można programować i ustawiać różne cyfry i litery , i teraz może ktoś mnie nakieruje co konkretnie oznaczają te początkowe napisy oraz poszczególne ADDRESS a co zmienne DATA , te parametry można zmieniać pilotem i co one oznaczają , jak coś napisałem niedokładnie to proszę o poprawkę i wyjaśnienie , mam problem z tacką podającą płytę dvd w tym tv (różnie się zachowuje) i może wiedza co która komórka pamięci oznacza pozwoli mi na rozwiązanie problemu
    z góry dzięki za pomoc[/img]
  • REKLAMA
REKLAMA