Witam,posiadam radyjko UNITRA Zodiak DSS402. Podłączyłem do niego głośnik 4Omowy,a powinny byś 8. I coś "spaliło". Z głośników słychać muzykę,ale słabo,jest bardzo dużo trzasków,prawie nie ma basu,im daje głośniej efekty nasilają się(nie chodzi mi,że słyuchać głośniej trzaski,tylko o to,że prawie zanika muzyka,na rzecz trzasków). Przeczytałem posty na temat tego tego radia i podawane były podobne efekty. Wynikało z nich,że:
-należy zacząć od wymiany bezpieczników
-przełożyć końcówki mocy (z lewej na prawa),nie wiem czy to u mnie ma sens bo na obu stronach jest taki sam dźwięk(nie popsuły się dwie narazy,tylko najpierw sie spaliła jedna,a zeby sprawdzic o co chodzi podlaczylem glosnik do drugiej strony,dlatego jest taki sam efekt:))
-sprawdzić T401/403.
Taki jest mój plan działania,zanim coś zrobię chce wiedziec czy to coś wogóle da i czy dobrze myślę,a może ktoś tak tylko po opisie wie co mi się zepsułu. pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
-należy zacząć od wymiany bezpieczników
-przełożyć końcówki mocy (z lewej na prawa),nie wiem czy to u mnie ma sens bo na obu stronach jest taki sam dźwięk(nie popsuły się dwie narazy,tylko najpierw sie spaliła jedna,a zeby sprawdzic o co chodzi podlaczylem glosnik do drugiej strony,dlatego jest taki sam efekt:))
-sprawdzić T401/403.
Taki jest mój plan działania,zanim coś zrobię chce wiedziec czy to coś wogóle da i czy dobrze myślę,a może ktoś tak tylko po opisie wie co mi się zepsułu. pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.