Rozbiesz i pomierz napięcia, zobacz czy od podtrzymania nie ma przypadkiem bateryjki. Ja mam procesor Technics i tam właśnie od potrzymania jest bateria jak juz się skończyła to ustawienia zaprogramowane przezemnie się ustawiły na FLAT czyli płaska charakterystyka, w komputerach od podtrzymania jest też bateria.
W tunerach Diory są tez baterie.
Napisz co stwierdziłeś.
Już go rozbierałem i szukałem czegoś w rodzaju baterii ale nic nie było, a co do tunerów to owszem był w AS 952 w nowszych była już pamięć niulotna np. AS 502, 506. Ale dziękuję za radę.
Ciężko kupić ten procesor, bo było ich mało. Wiekszość szła na zachód do niemiec pod nazwą conrad i dlatego często bywają na niemieckim e-bayu.
Miałem ten procesor i sprzedałem go po tygodniu. Wierz mi, ze szkoda pieniędzy i zachodu. Korekto FS504 gra wiele lepiej.
Pozdrawiam
✨ Poszukiwany jest schemat serwisowy procesora dźwięku Diora DSP 502, który był montowany około 5 lat temu jako osobny element dużej wieży audio. Użytkownik zgłasza problem z podtrzymaniem nastaw korektora, które nie są zachowywane po wyłączeniu urządzenia. W dyskusji sugerowano sprawdzenie obecności baterii podtrzymującej lub kondensatora back-up, jednak w rozebranym procesorze nie znaleziono takiego elementu. W tunerach Diora stosowano baterie, ale w modelach nowszych pamięć była nieulotna. Procesor DSP 502 był rzadko dostępny na rynku, często sprzedawany pod nazwą Conrad w Niemczech. Jeden z uczestników polecał zamiast niego korektor FS504 jako lepsze rozwiązanie dźwiękowe. Wygenerowane przez model językowy.