logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy istnieje kod do odzyskiwania skasowanych SMS-ów na telefonie?

gracus7 10 Kwi 2007 00:48 4310 6
REKLAMA
  • #1 3771342
    gracus7
    Poziom 26  
    Ocena: 200
    witam!
    słyszałem ostatnio że istnieje możliwość odzyskania skasowanych smsów w telefonie po wpisamniu jakiegoś specjalnego kodu! czy ktoś słyszał o czyms takim
  • REKLAMA
  • #2 3771695
    Adrianot
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    To chyba raczej kłamstwo. A o jakie modele telefonów chodzi?
  • REKLAMA
  • #3 3771729
    gracus7
    Poziom 26  
    Ocena: 200
    Wyszło to od gościa pracującego dla sieci ERA jednak nie mógł lub nie chciał zdradzić jaki to kod a nie było mowy o konkretym modelu telefonu..... podobno tak jak z twardego dysku można odzyskać dane tak samo można z telefonu odzyskać skasowane smsy...
  • REKLAMA
  • #4 3771739
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Mozna ale pod warunkiem ze nie zostały nadpisane tak jak w twardym dysku.Przynajmniej mi sie tak wydaje :)
  • REKLAMA
  • #5 3773403
    Adrianot
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Dać to sie da. Policja odczytuje SMSy z telefonów ( oczywiście nie na odległość, ani po wpisaniu magicznego kodu ). Po prostu telefon ma pamięć flash, podłącza się go do kompa + odpowiedni program i gotowe.

PS Ja nie wierze w te magiczne kody. Nie wierze, że ktoś, gdzieś, na jakimś telefonie wpisał jakieś coś i mu SMSy odzyskało.
  • #6 3773560
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Może aplikacja? Np. w javie. Jak sa funkcje javy do grzebania po fizycznej pamięci to to jest na pewno możliwe.
  • #7 3774015
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Ale smsy sa tez w archiwum sieci przez jakis czas.Co do kodow to mi tez sie wydaje ze to nie jest takie czry mary i gotowe.

Podsumowanie tematu

✨ Istnieje możliwość odzyskania skasowanych SMS-ów z telefonu, jednak nie poprzez wpisanie specjalnego kodu. Skasowane wiadomości można odzyskać pod warunkiem, że ich dane nie zostały nadpisane, podobnie jak w przypadku odzyskiwania danych z twardego dysku. Proces ten wymaga podłączenia telefonu do komputera i użycia odpowiedniego oprogramowania do odczytu pamięci flash telefonu. SMS-y mogą być również przechowywane w archiwum sieci przez pewien czas. Nie ma potwierdzonych informacji o istnieniu uniwersalnego kodu do odzyskiwania SMS-ów, a sugestie o takich kodach są traktowane sceptycznie. Możliwe jest natomiast tworzenie aplikacji, np. w Javie, które mogłyby uzyskać dostęp do fizycznej pamięci telefonu i próbować odzyskać dane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA