Witam. Mam motorolkę V3 w sieci ERA i chciałbym wgrać na nią grę java. trochę już o tym czytałem ale mam obawę o utrte gwarancji. I tu moje pytanie, czy wszystkie z tych trzech sposobów powodują jej utratę(opcode nie mogę uruchomić nie wiem dlaczego)
Odblokowanie javy(program P2k Tools)
1. Uruchamiamy P2k Tools, przełączamy telefon w tryb normal mode.
2. Przechodzimy do Other Features>Java i na samym dole programu klikamy na Get celem sprawdzenia czy java jest aktywowana(pierwsze pole).
3. Jesli nie - zaznaczamy to właśnie pole przy Java app loader i klikamy na Set.
4. Restart.
Odblokowanie javy(opcode)
Wciskamy przycisk MENU i wpisujemy szybko 048263* - wyświetli się okienko, w którym wpisujemy po kolei:
* Opcode - 47
* Field1 - 50
* Field2 - 1
* Field3 - 67
* Field4 - 1
* Field5(D) - 247
Jeżeli wszystko przebiegło pomyślnie, to wyświetli się komunikat "Results F1:0". Po tym tylko restart telefonu i w USTAWIENIA > USTAWIENIA JAVA mamy opcję ŁADOWANIE APLIKACJI JAVA.
Odblokowanie javy(edycja seem)
1. Ściągamy, instalujemy i uruchamiamy program LeaderGL FlexEditor.
2. Przełączamy telefon w tryb normal mode.
3. Wybieramy kolejno Struments > Seem explorer.
4. W obydwu polach seem wpisujemy 0032, a w obydwu polach record 0001 i klikamy na Read from phone.
5. Odnajdujemy offset 43. Przypomina to trochę grę w statki; 4 w pionie, 3 w poziomie - zaznaczamy tą kratkę, a później na dole zaznaczamy pole przy bit 0
6. Wciskamy Save to phone i dajemy na Restart.ę
Odblokowanie javy(program P2k Tools)
1. Uruchamiamy P2k Tools, przełączamy telefon w tryb normal mode.
2. Przechodzimy do Other Features>Java i na samym dole programu klikamy na Get celem sprawdzenia czy java jest aktywowana(pierwsze pole).
3. Jesli nie - zaznaczamy to właśnie pole przy Java app loader i klikamy na Set.
4. Restart.
Odblokowanie javy(opcode)
Wciskamy przycisk MENU i wpisujemy szybko 048263* - wyświetli się okienko, w którym wpisujemy po kolei:
* Opcode - 47
* Field1 - 50
* Field2 - 1
* Field3 - 67
* Field4 - 1
* Field5(D) - 247
Jeżeli wszystko przebiegło pomyślnie, to wyświetli się komunikat "Results F1:0". Po tym tylko restart telefonu i w USTAWIENIA > USTAWIENIA JAVA mamy opcję ŁADOWANIE APLIKACJI JAVA.
Odblokowanie javy(edycja seem)
1. Ściągamy, instalujemy i uruchamiamy program LeaderGL FlexEditor.
2. Przełączamy telefon w tryb normal mode.
3. Wybieramy kolejno Struments > Seem explorer.
4. W obydwu polach seem wpisujemy 0032, a w obydwu polach record 0001 i klikamy na Read from phone.
5. Odnajdujemy offset 43. Przypomina to trochę grę w statki; 4 w pionie, 3 w poziomie - zaznaczamy tą kratkę, a później na dole zaznaczamy pole przy bit 0
6. Wciskamy Save to phone i dajemy na Restart.ę