logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAGEM MX5 - alternatywne oprogramowanie do komunikacji przez IRDA

rmajda 07 Paź 2003 11:46 3900 9
REKLAMA
  • #1 351822
    rmajda
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Mam w komputerze zaistalowany port IRDA i mam oprogramowanie ze strony SAGEM-a i cos to nie bardzo chodzi po IRDZ-ie. Ma ktos moze inny programik do komunikacji z sagemem ?
  • REKLAMA
  • #2 352139
    martinpl
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    testowany na kablu, nie wiem jak dziala z irda ale sprawdz...
    Załączniki:
    • My discover.rar (1.45 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 352999
    rmajda
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    dzieki i sprawdze jak dziala przez IRDE
  • #4 360587
    Zenek
    Poziom 30  
    Ocena: 135
    ja używam do spraw związanych z np zarzadzaniem książką tel i sms'ami programu z płyty dołączonej do aparatu, a do spraw typu przesyłanie obrazków i dźwięku programu nazywającego się bodajże Pictures&sound ściągniętego ze strony Sagema
  • REKLAMA
  • #5 601030
    badboy
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    te programy są testowane na irda:
    - IRCOMM2K - służy do stworzenia virtulnego irda dzięki niemu będzie się telefon komunikował z tym drugim programem i dlatego tego musisz zainstalować najpierw
    - TELMEM - w nim możesz robić wszystko (full tuning :D)
    oba programy możesz ściągnąć z tej stronki:
    :arrow: http://www.myx6.kom.pl/
    pozdrawiam :)
  • #6 613048
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 613561
    badboy
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    ściągnij sobie program TELMEM. tam jest opcja "hotheys" - w tej opcji możesz usunąć przycisk omnixa i zmienić też prawy przycisk.
    Badboy
  • REKLAMA
  • #8 619617
    Lonek
    Poziom 19  
    Ocena: 13
    np. tu Dział "GSM" www.KlubiN.HrLeon.com

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada komputer z portem IRDA i oryginalne oprogramowanie SAGEM do komunikacji przez IRDA, które działa niesatysfakcjonująco. W dyskusji zaproponowano alternatywne programy do obsługi telefonu SAGEM MX5. Do zarządzania książką telefoniczną i SMS-ami polecono oprogramowanie dołączone do telefonu, natomiast do przesyłania multimediów program "Pictures&sound" ze strony producenta. Dodatkowo wskazano dwa programy testowane pod IRDA: IRCOMM2K, który tworzy wirtualny port IRDA, oraz TELMEM, oferujący pełną funkcjonalność zarządzania telefonem, dostępne na stronie http://www.myx6.kom.pl/. Program TELMEM umożliwia także modyfikację funkcji klawiszy, np. usunięcie niechcianych skrótów. Wskazano również źródła z nowszymi wersjami oprogramowania, m.in. dział GSM na www.KlubiN.HrLeon.com oraz polskojęzyczne programy dostępne na www.instalki.pl.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA