logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy mozna wykorzystac telefon jako sluchawka+mikrofon dla PC

i-b-o-x 13 Kwi 2007 21:37 6535 3
REKLAMA
  • #1 3784975
    i-b-o-x
    Poziom 11  
    Witam
    Mam pytanie, a mianowicie czy istnieje możliwość aby telefon komórkowy służył do komunikacji z komputerem.
    A dokładnie to co mówię do telefonu jest przesyłane do komputera po bluetooth-ie i odpowiedz z komputera przesyłana jest do telefonu.
    Komunikacja głosowa. Pewnie trzeba napisać jakieś oprogramowanie.
    Proszę o odpowiedzi, podpowiedz itp.
    Z góry dziękuję Marcin
    PS
    Proźba do moderatorów o nie przenoszenie tego tematu do kosza, jest to pytanie konkretne i konstruktywne a nie ble ble ble, mozna z tego stwożyć całkiem cikawe rozwiązanie. programowo sprzętowe.
  • REKLAMA
  • #2 3785242
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    i-b-o-x napisał:

A dokładnie to co mówię do telefonu jest przesyłane do komputera po bluetooth-ie i odpowiedz z komputera przesyłana jest do telefonu.

Nie bardzo rozumiem pytanie:(
    Chcesz przez bluetooth zapytać się kompa np. jak mu mija popołudnie i uzyskać odpowiedź? ;)
  • REKLAMA
  • #3 3785670
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    jednak powinieneś sprecyzować pytanie.Komunikacja z kompem oczywiście że jest możliwa.Najprościej przez kabel i jakiś port.To czy zastosujesz zamiast kabla np bluetooth czy podczerwień ma drugorzęne znaczenie jeśli głównym celem ma być reagowanie układu na komendy głosowe i odpowiedzi też głosem.Naturalnie że potrzebny do tego jest program i takie są.. tylko wszystko zależy co ma konkretnie on wykonywać i tu może być największy problem
    Cytat:
    jest to pytanie konkretne i konstruktywne a nie ble ble ble
    heh..to chyba powinni ocenić czytający
  • #4 3785824
    i-b-o-x
    Poziom 11  
    OK może źle zadałem pytanie a więc inaczej.
    są dwa komputery połączone do internetu jeden jest w mieście X drugi w mieście Y.
    I teraz chodzi mi o to aby wykorzystać telefon komórkowy do przesyłania głosu po bloutooth-ie do komputera komputer przesyła dane do drugiego komputera a ten z kolei do drugiego telefonu.
    chcę wykorzystać telefon komórkowy jak słuchawki z mikrofonem do skype, msn itp.
    Proszę o podpowiedzi konkretne rozwiązania
REKLAMA