logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlock z Sagem MY501X w Plusie bez utraty gwarancji?

Grzegorz08 14 Kwi 2007 23:40 2056 11
REKLAMA
  • #1 3788507
    Grzegorz08
    Poziom 11  
    Mam telefon Sagem MY501X i jest na nim simlock na PLUSa, a musi pracować w innej sieci :) Teoretycznie po ściągnięciu simlocka we własnym zakresie traci się gwarancję na telefon :cry: Z tego powodu chciałem się zapytać, czy jest jakaś możliwość ściągnięcia simlocka (po normalnych kosztach bo w sieci czasem chcą kilkaset zł.) bez utraty gwarancji. Czy dałoby się to jakoś załatwić w plusie, ewentualnie samemu wysłać telefon do serwisu Sagema.
    Z góry dziękuję za zainteresowanie :D
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3788688
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Aktualnie nie zdejmiesz simlocka z tego modelu po tanich kosztach tylko kodami i właśnie koszt jest duży... ;/
  • #3 3789554
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    Wasz3k napisał:
    Aktualnie nie zdejmiesz simlocka z tego modelu po tanich kosztach tylko kodami i właśnie koszt jest duży... ;/

nie gadaj glupot udaj sie do jakiegos serwisu i zrobia ci to za 40 - 50 zl
  • REKLAMA
  • #4 3789672
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    A jak będzie trzeba to można spowrotem simlocka założyć a robi to SMTi i wszystkie szanujące się serwisy mają już ten sprzęt.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 3789893
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    przyłaczam sie do wypowiedzi kolegów ....dokładnie bez problemu robi sie z tego loka smti pozdrawiam artech :)
  • #6 3789899
    Grzegorz08
    Poziom 11  
    Że ściągają simlocka, to wiem, ale wtedy traci się gwarancję (nie wiem właśnie jak w sagemie, ale np. w SonyEricsonie raczej nie zwracali uwagi na to, czy ktoś ściągał simlocka).
    Mnie głównie interesuje jak w serwisie będą na to patrzeć, np. czy da się założyć simlocka spowrotem aby w serwisie nie zauważyli (jeżeli W OGÓLE zwracają na to uwagę).
  • REKLAMA
  • #7 3789928
    Artech
    jak sie da zdjac zawsze sie da załozyc wiec nie ma problemu .....

pozdrawiam artech :)
  • #8 3793197
    Grzegorz08
    Poziom 11  
    Już raz Artech pisałeś że da się go założyć spowrotem ;P Chodzi mi o to, jak to będzie wyglądało serwisie Sagema gdy wysłałbym im tel. ze ściągniętym simlockiem.
  • #9 3793220
    Artech
    no to ci odpowiem maja pełne prawo anulowac ci gwarancjie... ale jest róznie czasem tego niesprawdzaja wiec ryzyko zawsze jest ..

pozdrawiam artech :)
  • #10 3793455
    arekk13
    Poziom 10  
    simloca łatwo z sagema nie sciagniesz miałem ten sam telefon i sciagniecie sima kosztowała 200 zł :/
  • #11 3793486
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    @ arekk13 Jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz to nie pisz wogóle lub czytaj co inni napisali wcześniej ze zrozumieniem.
  • #12 3793524
    arekk13
    Poziom 10  
    jakos ja przechodziłem po wszystkich serwisach gsm i nigdzie nie mogli zdjąc bo albo drogo kosztuje albo nie mozna, nie wiem moze do dzis sie cos zmieniło...

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Sagem MY501X z simlockiem na sieć Plus jest trudny do odblokowania tanim kosztem. Usunięcie simlocka zwykle wiąże się z wysokimi opłatami, sięgającymi nawet 200 zł, a niektóre serwisy oferują zdjęcie simlocka za około 40-50 zł. Istnieje możliwość ponownego założenia simlocka za pomocą sprzętu SMTi, co może pozwolić na zachowanie gwarancji, jednak serwisy mają prawo anulować gwarancję, jeśli wykryją ingerencję. W praktyce serwisy czasem nie sprawdzają stanu simlocka, więc ryzyko utraty gwarancji istnieje, ale nie jest pewne. Oficjalne zdjęcie simlocka w Plusie lub bez utraty gwarancji jest mało prawdopodobne.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA