logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programowanie przycisku TouchPad do wysuwania CDROM w notebooku

norbi45 15 Kwi 2007 10:12 2811 11
REKLAMA
  • #1 3788807
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Witam.
    Mam notebooka i trochę niewygodny przycisk do wysywania szuflady nagrywarki.
    Mam TouchPad w ktorym można programować (wybierać z listy) co mają robić przyciski.
    Czy jest jakaś możliwość dodania do listy polecenia wysywania tej szufladki? Podpinam tradycyjną myszkę, więc te przyciski są mi zbędne.
  • REKLAMA
  • #3 3789999
    olekewaagata
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Masz tu program do wysun zamknij szuflade, nie instaluje sie go tylko wykonuje.
    Na PC w XP mi dziala.
    Załączniki:
    • On-Off.exe (355.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 3790960
    Mr.K
    Poziom 24  
    Ocena: 380
    Ten program to lipa, u mnie nie działa, straciłem tylko punkty.
  • REKLAMA
  • #5 3791078
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 3791258
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    U mnie też działa i jest to już jakieś rozwiązanie, ale jeśli ktoś wie jak zaprogramować prawy lub lewy przycisk TouchPada lub któryś z F1 - F12 to proszę o wskazówki.
    Wygodniejsz było by naciśnięcie jednego przycisku.
  • #8 3793245
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    Ocena: 124
    Nie mozna prawym na cd-rom i "wysun"?
  • #9 3794657
    SonicAL
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Trzeba by miec jakis programik do touchpada w ktory mozna przypisac aplikacje pod przycisk. Nie masz takiego czegos? Wtedy wystarczyloby przypisac jeden z wyzej wymienionych programikow.
  • REKLAMA
  • #10 3795660
    neono
    Poziom 17  
    ten program jest super u mnie w laptopie dziala super dzieki wielkie
  • #11 3795927
    qscgu
    Poziom 34  
    Ocena: 50
    Wyprobojcie jeszcze ten program, napisalem go jakies 3 lata temu z głupot... nie mialem co robic, co wazniejsze mozesz ustawic sobie go na dowolny napęd jaki ma otworzyć, i skrótami ctrl+F4 otwiera szuflade a Ctrl+F5 zamyka, chowa sie w trayu i mozna też uzywac menu wysuwanego stamtąd. Mysle ze moze sie wam przydac :D
    Załączniki:
    • FO.zip (158.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 3795976
    neono
    Poziom 17  
    ok ten jest jeszcze lepszy

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje sposobu na zaprogramowanie przycisku TouchPada w notebooku do wysuwania szuflady napędu CD-ROM, gdyż standardowy przycisk jest niewygodny, a podłączona jest tradycyjna myszka, przez co przyciski TouchPada są zbędne. W dyskusji zaproponowano kilka programów umożliwiających wysuwanie i zamykanie szuflady napędu CD-ROM bez instalacji, działających pod systemem Windows XP. Jeden z programów pozwala na przypisanie skrótów klawiszowych (np. Ctrl+F4 do wysuwania i Ctrl+F5 do zamykania) oraz obsługuje dowolny napęd. Użytkownicy potwierdzili działanie tych narzędzi na laptopach. Wskazano, że do przypisania funkcji do przycisków TouchPada potrzebny jest program do konfiguracji tych przycisków, który umożliwi przypisanie uruchamiania wybranego programu do wysuwania napędu. Pojawiła się sugestia użycia menu kontekstowego (prawy przycisk myszy) do wysuwania szuflady, jednak preferowane jest rozwiązanie jednoprzyciskowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA