logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proste programy do tworzenia schematów blokowych - rekomendacje i linki

kajtekph 08 Paź 2003 00:26 7952 7
REKLAMA
  • #1 352851
    kajtekph
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Tak jak w temacie. Pilnie potrzebuje prostych programów do robienia schematów blokowych. Mile widziane liniki.
  • REKLAMA
  • #2 352855
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 114
    ja używam Worda (autokształty) oraz Visio
  • REKLAMA
  • #3 352863
    kajtekph
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Word odpada. Już od dawna go nie używaml. Przerzuciłem się na OPEN OFFICE. Czy ktoś może wie czy w nim też jest coś takiego?
  • #4 438088
    Ross
    Poziom 12  
    Urzywałem kiedyś program o nazwie "Magiczne bloczki" znajduje się na płycie PC World'a od 2001-2002 zresztą mogę wysłać pocztą (proszę dzać znać)
  • REKLAMA
  • #5 438797
    Franc_ms
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Magiczne Bloczki jest prosty i funkcjonalny
  • REKLAMA
  • #6 439087
    mARIOr.
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Nie wiem czy słyszałeś o programie WinDraft
    Bardzo fajny!!!
  • #7 439199
    zibili
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Polecam Visio, w jakiejkolwiek wersji,
    jest nawet taka, która nie wymaga instalacji.
    Niestety program objętościowo jest dość duży
  • #8 439725
    kubagert
    Poziom 14  
    Cytat:
    Word odpada. Już od dawna go nie używaml. Przerzuciłem się na OPEN OFFICE. Czy ktoś może wie czy w nim też jest coś takiego?

W OpenOffice jest moduł Draw w ktorym mozna rysowac bloczki, oraz modyfikowac ksztalty narysowanych. Ma kilka wad, ale da sie pracowac.

Pozdrawiam
    kubagert

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji przedstawiono rekomendacje prostych programów do tworzenia schematów blokowych. Jako podstawowe narzędzia wymieniono Microsoft Word z funkcją autokształtów oraz Microsoft Visio, który jest polecany ze względu na funkcjonalność, choć ma dużą objętość i istnieje wersja przenośna nie wymagająca instalacji. W odpowiedzi na potrzebę alternatywy dla Worda wskazano OpenOffice, a konkretnie jego moduł Draw, który umożliwia rysowanie i modyfikację kształtów bloków, choć z pewnymi ograniczeniami. Dodatkowo zaproponowano programy „Magiczne Bloczki” – prosty i funkcjonalny, dostępny na płycie PC World z lat 2001-2002, oraz WinDraft, oceniany jako bardzo dobry do tego celu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA