logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kanały odbiorę, przesuwając antenę z Astra 19,2°E na lewo?

saul80 15 Kwi 2007 21:25 1183 6
REKLAMA
  • #1 3790400
    saul80
    Poziom 10  
    Witam
    Mam ustawiony talerz na astre19,2 (tam gdzie sa teqile i premiere) i co moge złapać, jakiego satelite kręcąc talerzem w lewo patrząc na talerz od tyłu?
    Pytam sie bo hotbirda niemoge złapac za cholere takie mam położenie bloku.
    Kręcąc w lewo chyba powinienem złapać astre23,5- to jest to samo co astra19,2 , jest tam cos wartego do oglądania?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3790489
    zbyszek_
    Poziom 26  
    Ocena: 109
    JAki masz tuner, ale tu masz wszystkie satki
    www.jeckysat.prv.pl
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 3790513
    saul80
    Poziom 10  
    Ferguson 5018ci, czasza 80cm albo 85 teraz nie jestem pewien, musialbym zmierzyć.
    @zbyszek_ strona podana przez Ciebie nie istnieje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3790542
    Lidzia
    Poziom 28  
    Ocena: 36
    saul80 napisał:
    Witam
    Mam ustawiony talerz na astre19,2 (tam gdzie sa teqile i premiere) i co moge złapać, jakiego satelite kręcąc talerzem w lewo patrząc na talerz od tyłu?

Popatrz http://img130.imageshack.us/my.php?image=satylityrozmieszczeniectp6.jpg
    No i tu http://jackysat.prv.pl/
    No i tu http://www.lyngsat.com/europe.html co na tych satkach jest
  • #5 3790664
    zbyszek_
    Poziom 26  
    Ocena: 109
    A jakie progr. cię interesują.Pozdr
  • REKLAMA
  • #6 3790700
    saul80
    Poziom 10  
    @zbyszku coś co można oglądać edukacyjnie w emu.
    Ale widze że szkoda czasu na kręcenie talerzem bo nic tam ciekawego niema no z wyjątkiem Kabel Deutschland, ale tego raczej sie nie da oglądać w emu.
  • #7 3796414
    zn21
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    na Syriusze możesz edukacynie podglądać to co jest w cryptoworks.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pytanie dotyczy zmiany ustawienia anteny satelitarnej z pozycji Astra 19,2°E w lewo, w kierunku innych satelitów, w szczególności Astra 23,5°E. Użytkownik posiada tuner Ferguson 5018ci oraz czaszę o średnicy około 80-85 cm. Próba odbioru Hotbirda jest niemożliwa ze względu na położenie bloku. Wskazano, że Astra 23,5°E to inny satelita niż Astra 19,2°E, oferujący podobne, ale nie identyczne kanały. Wśród dostępnych źródeł informacji o satelitach i ich ofertach wymieniono strony takie jak lyngsat.com oraz jackysat.prv.pl (choć jedna z nich była niedostępna). Zwrócono uwagę, że na Astra 23,5°E można znaleźć kanały takie jak Kabel Deutschland, które jednak trudno odbierać w systemach emulacyjnych (EMU). Dodatkowo wspomniano o satelicie Syriuszu, gdzie można edukacyjnie oglądać kanały zabezpieczone systemem Cryptoworks. Ogólnie zasugerowano, że zmiana anteny w lewo nie przyniesie wielu wartościowych kanałów do oglądania w emu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA