na ten cel mam przygotowany 1 tys. niech ktos mi napisze czy zamontuje cos kumatego za ta kwote,dodam ze odtwarzacz to alpine cde-9881r a tak na marginesie czy warta jest zachodu tuba blaupunkta gtt 1200 chyba za 189 zl z gory wielke dzieki
myslalem narazie nad samymi glosnikami kablami ewentualnie gdyby z tej sumy cos zostalo to wytlumienie tez a co do skrzynki i wzmaczniacza to co proponujecie zaznaczam ze na to moge przeznaczyc do 600zl czy kupie cos za to?
z gory wielkie dzieki
Dodano po 1 [minuty]:
aha zapomnialem co do muzy to ogolnie techniawka i hardcore
spoko ile mniej wiecej wyjda mnie kable i wytlumienie bo z tego co widze wzmacniacz i skrzynie musze sobie narazie odpuscic czyli ta kase moge przeznaczy na kable itp.
najtaniej wyjdzie chyba zestaw kabli Dietz-a (kable, zlaczki, bezpiecznik) na alledrogo okolo 130zl.
Na metry raczej bedzie drozej, a tansze kable maja najczesciej mniejszy przekroj niz to jest deklarowane
Co do wytlumienia to trudno mi powiedziec rolka kominowki 10mx30cm to okolo 130zl - nie wiem jaka masz powierzchnie drzwi i ile tego bedzie trzeba.
Panele z MDF mozna zrobic samemu, wystarczy wiertarka + wyrzynarka i kawalek MDF-u... Ale tutaj trudno mi cos oceniac bo nie wiem jak wygladaja drzwi i ile bedzie meczarni z panelami, tapicerka itd.
W tym linku co ci podalem (strona ESSA) masz w sumie komplet zestaw przedni + sub + wzmacniacz do zasilania calosci. Do suba musisz zrobic skrzynke z MDF-u albo sam albo kupic...
Kupowanie samych glosnikow za 1000zl nie ma sensu bo do takich potrzeba by wzmaka odpowiedniej klasy czyli powiedzmy kolejne 1200zl na wzmak
Natomiast PB L6C na poczatek powinny byc ok i zostanie kasa na reszte...
✨ Dyskusja dotyczy doboru zestawu audio do Hondy Civic z lat 1992-1995 w budżecie około 1000 zł, z odtwarzaczem Alpine CDE-9881R. Autor planuje zakup głównie głośników i kabli, ewentualnie wygłuszenia, rezygnując na razie z wzmacniacza i subwoofera, które mogłyby kosztować dodatkowe 600 zł. Poradzono, aby zamiast tuby subwoofera Blaupunkt GTT 1200 (ok. 189 zł) wybrać skrzynkę basową. Zwrócono uwagę, że sam zakup głośników za 1000 zł bez wzmacniacza jest mało efektywny, gdyż do ich prawidłowego zasilania potrzebny jest wzmacniacz. Koszt kabli i elementów montażowych (np. zestaw kabli Dietz) to około 130 zł, a wygłuszenie drzwi (np. rolka pianki kominowej) około 130 zł, choć zależy to od powierzchni drzwi. Proponowano również zestawy audio z oferty ESSA, które zawierają komplet głośników, subwoofer i wzmacniacz, jednak wymagają dodatkowych nakładów na kable i obudowę subwoofera. Muzyka słuchana to techniawka i hardcore, co wymaga solidnego zestawu audio. Wygenerowane przez model językowy.