logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B3 1990 - lokalizacja złącza diagnostycznego i lampka kontrolna

KOGUT111 16 Kwi 2007 09:22 6899 7
REKLAMA
  • #1 3791276
    KOGUT111
    Poziom 12  
    Ocena: 27
    Mam mianowicie takie pytanie: Jestem posiadaczem passata b3 1990r. silnik RP monowtrysk 90km . Wszyscy piszą, że w tym modelu silnika złącze jest w komorze silnika o pobliżu cewki zapłonowej, a tu skucha – niema. Cewkę mam zintegrowaną z modułem i instalacja inaczej wygląda. Znalazłem taka książeczkę gdzie napisali że złącze jest pod lewarkiem zmiany biegów i owszem są tam dwie kostki po dwa kable w każdej jedna czerwona druga brązowa, ale jak to podłączyć nie napisali :((((. I wogule jak wygląda taka lampka kontrolna????? Może ktoś coś wie na ten temat??????:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3792272
    .gonzo.
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Piny:
    2 - minus
    3 - plus

4 - L
    5 - K
  • REKLAMA
  • #3 3792909
    KOGUT111
    Poziom 12  
    Hmm.. pomyliłem się z kolorami kostek, sory! Jak na zdjęciach jedna czarna duga czerwona. Opisy świetnie, jak mam liczyć te piny? I co oznaczają te magiczne literki "L" i "K". I jeszcze jedno jak taka lampka kontrolna wygląda??? Ratujcie!!!!!!!!
    Załączniki:
    • Passat B3 1990 - lokalizacja złącza diagnostycznego i lampka kontrolna Zdjęcie(5).jpg (85.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Passat B3 1990 - lokalizacja złącza diagnostycznego i lampka kontrolna Zdjęcie(4).jpg (99.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3795161
    .gonzo.
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    A nie są oznaczone te piny? Nie wiem jak z ta lampką kontrolną dokładnie jest, ale pod piny K i L podłącza sie linie diagnostyczna od interfejsu...

Czerwony napewno plus, brązowy minus... A nie są te piny opisane?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3795648
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2096
    Passat B3 1990 - lokalizacja złącza diagnostycznego i lampka kontrolna
    teraz już wiadomo?
  • #6 3795971
    KOGUT111
    Poziom 12  
    Dziękuje panowie teraz juz jestem w domu:D:D:D. Widzę, że kolega ma fajną książkę i pytanie czy chciałby ją zeskanować i podzielić się nią????
  • #7 3796329
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2096
    to tylko kawałek książki nawet nie wiem jakiej ale akurat kiedyś był mi potrzebny i tak jakoś już został
  • #8 3797062
    KOGUT111
    Poziom 12  
    OK. Niema sprawy. Z tym co już mam, to sobie poradzę;) Dzięki za wszystko.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej Passata B3 z 1990 roku z silnikiem RP monowtrysk 90 KM omówiono lokalizację złącza diagnostycznego oraz charakterystykę lampki kontrolnej. Złącze diagnostyczne znajduje się pod lewarkiem zmiany biegów i składa się z dwóch kostek po dwa przewody (czerwony - plus, brązowy - minus). Piny złącza są oznaczone numerami: 2 (minus), 3 (plus), 4 (L), 5 (K), gdzie piny L i K służą do podłączenia linii diagnostycznej interfejsu. Wskazano, że cewka zapłonowa jest zintegrowana z modułem, co zmienia standardową lokalizację złącza w komorze silnika. Lampka kontrolna nie została dokładnie opisana, jednak podkreślono, że jest powiązana z diagnostyką silnika. Udostępniono również fragment książki technicznej ilustrujący opis pinów i złącza, co ułatwia identyfikację i podłączenie interfejsu diagnostycznego.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA