Drukarka: Canon i350 (2 letnia)
2x tusze ActiveJet
System: WinXP
Sterowniki najnowsze: BJ Printer Driver (1.90)
Brak żadnych błędów - przy włączeniu drukarka miga zieloną diodą 7-8 razy (to chyba normalne)
Kilka dni temu skończył się czarny tusz, wiec zamówiłem nowe zamienniki ActiveJet. Stary pojemnik wyjąłem (nie wiem dlaczego
) Drukarka stała przez te dni bez włożonego pojemnika z czarnym. Być może w tym czasie była włączana, ale nic nie drukowałem na niej.
Dziś dotarły do mnie nowe tusze, zamontowałem oba tj. czarny i kolorowy.
Niestety drukarka nie drukuje czarnym tuszem. Wychodzi biała strona. W kolorze drukuje dobrze.
Co ciekawe, gdy wybiorę "wyrównanie głowic drukujących" i "sprawdzenie dysz" to czarny drukuje dobrze. Czyszczenie dysz nie pomaga.
Scany wydruków testowych:
"Sprawdzanie Dysz" (Jak widać czarny drukuje)
A "wyrównanie głowic" (czarny drukuje, ale brak 1 kolumny)
B "wydruk obrazka testowego" (brak czarnego)
Plik/obrazek testowy powinien wyglądać tak:
Czy ktoś ma pomysł w czym może leżeć problem?
Sterowniki przeinstalowane. Drukarka sprawdzana na innym komputerze - te same obiawy.
Z góry dzięki za pomoc.
2x tusze ActiveJet
System: WinXP
Sterowniki najnowsze: BJ Printer Driver (1.90)
Brak żadnych błędów - przy włączeniu drukarka miga zieloną diodą 7-8 razy (to chyba normalne)
Kilka dni temu skończył się czarny tusz, wiec zamówiłem nowe zamienniki ActiveJet. Stary pojemnik wyjąłem (nie wiem dlaczego
Dziś dotarły do mnie nowe tusze, zamontowałem oba tj. czarny i kolorowy.
Niestety drukarka nie drukuje czarnym tuszem. Wychodzi biała strona. W kolorze drukuje dobrze.
Co ciekawe, gdy wybiorę "wyrównanie głowic drukujących" i "sprawdzenie dysz" to czarny drukuje dobrze. Czyszczenie dysz nie pomaga.
Scany wydruków testowych:
"Sprawdzanie Dysz" (Jak widać czarny drukuje)
A "wyrównanie głowic" (czarny drukuje, ale brak 1 kolumny)
B "wydruk obrazka testowego" (brak czarnego)
Plik/obrazek testowy powinien wyglądać tak:
Czy ktoś ma pomysł w czym może leżeć problem?
Sterowniki przeinstalowane. Drukarka sprawdzana na innym komputerze - te same obiawy.
Z góry dzięki za pomoc.