logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Deck Diora MDS-702, przechodzi do stand-by po dwóch sek.

izariz 21 Kwi 2007 09:57 1839 5
REKLAMA
  • #1 3806999
    izariz
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam. Po włączeniu deck w lewej kieszeni zaczyna kręcić napędem po czym po 2 sekundach przechodzi do trybu czuwania. Na czym mam się skupić i któryto jest ewentualnie element na zdjęciu, bądź schemacie?http://www.mm.pl/~izariz/DECK/index Dziękuję za pomoc. Arek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3807076
    Alton88
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Typowa usterka.

Zatarta tuleja w kole zamachowym w lewej kieszeni (pył , kurz,) ...mds wykrywa to jako zwarcie i odłącza zasilanie decka.

jedyne wyjście rozebranie kieszeni dobranie sie do koła i nasmarowanie.
  • REKLAMA
  • #3 3807079
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 756
    Nad mechanizmem lewej kieszeni nalezy sie skupic tzn paski a moze cos go blokuje?
  • REKLAMA
  • #4 3809562
    izariz
    Poziom 14  
    Zamierzałem i tak rozkręcać lewą kieszeń, tak więc dziękuję bardzo za uściślenie czego mam tam szukać. Tylko dlaczego po włączeniu zasilania włącza się od razu PLAY? Czy tak jak w większości magnetofonów mechanizm pracuje cały czas?

Dodano po 5 [minuty]:

Zamierzałem i tak rozkręcać lewą kieszeń, tak więc dziękuję bardzo za uściślenie czego mam tam szukać. Tylko dlaczego po włączeniu zasilania włącza się od razu PLAY? Czy tak jak w większości magnetofonów mechanizm pracuje cały czas?
  • REKLAMA
  • #5 3809951
    Alton88
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    izariz napisał:

Przełącznik TIMER masz ustawiony na PLAY...musisz go ustawić na OFF.
  • #6 3819305
    izariz
    Poziom 14  
    Deck ruszył. :-) Przy okazji okazało się, że brakuje dwóch gumowych rolek prowadzących taśmę, po jednej w każdej kieszeni (tej, która styka się z tą igłową tyleją, która jest umieszczona na kole zamachowym). Temat można zamknąć. Pozdrawiam
REKLAMA