logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ALAN 78 PLUS to solidne radio CB do samochodu? Opinie i funkcje

mlodyborsuczek 21 Kwi 2007 16:47 1548 3
  • #1 3808079
    mlodyborsuczek
    Poziom 2  
    Witam jestem tutaj nowy, potrzebuje informacji na temat ww radyjka, szukam po internecia od dwoch dni i nic konkretnego nie moge znalesc, chodzi mi o informacje typu: czy to radyjko jest dobrze wykonane konstrukcyjnie, jak sie sprawdza w samochodzie, czy jest awaryjne, czy ma filtr ANl itp wazne i przydatne informacje, bo na temat ALANA 100 ...199 znalazlem nie ciekawe opinie, czy z tym 78 plus jest podobnie, Dziekuje za ewentualna pomoc i pozdrawiam.
  • #2 3808128
    SP5ANJ
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 655
    Witam.

W/w Alan jest mało psującym się radiem.

Cytat:
    jak sie sprawdza w samochodzie

Jak każde radioCB jest produkowane do tego by działać w aucie, więc nie rozumiem pytania. Jeżeli chodzi Ci o to czy są jakieś odbierane zakłócenia przez tego Alana 78+ , to z reguły nie zależy to od radia, tylko od "instalacji" elektrycznej samego auta.

Ogólnie pisząc w skali od 1 do 10, dałbym dla ALAN-a 78+ "opinię" na 7 .

Pozdrawiam.
  • #3 3808228
    mlodyborsuczek
    Poziom 2  
    Wyjasnie o co mi tak naprawde chodzi. Mam okazje praktycznie bez kosztow dostac Alana 78+ od firmowego dafa wujka bo szef powymienial cos tam na nowe modela i maja juz cb (niewazne) i pytam czy warto dodam ze bardzo nie lubie badziewia a nic nie wiem o tym modelu radia , kiedys mialem onwe turbo i mk2 w domu zanim mialem jeszcze prawko ale te radia to chyba sa tylko takie zeby byly, od 5 lat codziennie jezdze samochodem i wlasnei mam ochote zamontowac sobie instalacje cb(mysle jeszcze o jakiejsc w miare antenie i nie moge sie zdecydowac).Pytanie brzmi czy polecacie brac czy lepiej zainwestowac w jakies inne radio doda mze gotowki na radio mam w granicy 350 zl, jesli chodzi o antene to mysle nad lemm 900 lub 1200 dluzszej niestety nie moge zamontowac, chialbym zeby to sie wszysko jakos "kupy" trzymalo...
  • #4 3808319
    sławol
    Poziom 17  
    Ocena: 87
    jak za darmo to bierz, do mobila wypasów nie potrzeba.
REKLAMA