logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

V3x i Ultima Box Light? Jak posługiwać się boksem?

Devil 22 Kwi 2007 23:35 1665 2
REKLAMA
  • #1 3812439
    Devil
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    witam zacząłem zabawe z UBL. Czy ma ktoś jakiś dobry poradnik jak sie obsługiwać tym boksem?? W sumie zainstalowalem go mam Motorocker 1.25. Czy mógłby mi powiedziec co oznaczaja oznaczenia w softach (poszczególne literki i cyferki) czym sie mam sugerowac przy wyborze polskiego softu?? Aha i jak to jest z tym TP?? Kiedy sie to robi ?? Czy tylko przy usuwaniu simlocka?? Jak sprawdzic który telefon wymaga TP?? Prosiłbym o poradnik do czego wykorzystujemy funkcje w programie UBL "Backup"Bootcore, PdS, Panic i inne?? Prosze mi wyjasnic co jest wazne w tym programie .Głównie mi chodzi o usunięcie simlocka (czy musze rozbierac motke V3x żebyt zdjąć simlocka)?? Za odpowiedzi z góry dziękuje.

Dodano po 2 [minuty]:

aha i po zmianie softu co znaczy jak wgrałem taka wiadomosć??
    " Mototorola Test Unit Active Panic Report and Logging are Enabled, Sms will be sent when the phone panics" ?? Co to znaczy jak tą wiadomość usunąć.Pojawia sie ona przy włączaniu telefonu. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3813343
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Siema. Poradnika nie mam ale postaram się napisać co i jak. 1st instalujesz sterowniki - bez podłączonego UBL. Po zainstalowaniu ster. podłącz ubl i właczasz Motorocker.Przed podłączeniem fona wejdz w bootloader i spisz sobie Boot I SW, czyli:BOOT 0A.52 SW R252211LD_U_85.9B.80R. Teraz podłączasz fona (wyłączonego) i włączasz go po podpięciu do hub-a. Nigdy nie podłączaj dona pod usb w ubl!Teraz wybierz model motki - kieruj się wersją SW. np: V3xR252211. Jak już masz to wszystko zrobione, to smoka robisz tak: telefon w trybie v3xmodem naciskasz BLANK MODE - tel powiniem się przełączyć w tryb BOOT. Jeśli tak się stanie to naciskasz UNLOCK i dalej postępujesz według polecen UBL. Jeżeli telefon nie przełączy się z trybu MODEM na BOOT, tzn że trzeba użyć TestPoint lub MAGIC TP - jeśli nie masz to polecam ci kupić(jest zestaw 4 MTP za ok 120zł) i robisz każdą v3xx,L7 L7i,U6,K1 bez cięcia blachy. Zrobisz tym smoka z V3x bez problemów. Co do LP, to pakiet powinien miec opis jak bootloader R252211LD_U_85.9B.80R czyli np: R252211LD_U_85.9B.80R_lang002F_flash.rkc/lng/shx. Czy jest Pl rozpoznasz po langxxxx np: lang0037. W Motorocker jest opis pakietów językowych. Zostało jeszcze full flash. Oczywiście postępujesz z fonem jw. Jak masz już fona w BOOT to klikasz WRITE FLASH i wybierasz flesha takiego jaki jest BOOTLOADER R252211LD_U_85.9B.80R. Możesz wgrać wyższą wersje - jeśli jest dostępna. Nie pakuj nigdy niższej wersji niż jest fabrycznie. Backup czyli zgrywasz softa, bootloadera, itp z fona na komp. Jest to zabezpieczenie dla ciebie, jak coś pójdzie nie tak to jak masz zrobiony backup to zawsze możesz przywrócić początkowy soft fona. Bootcore - zgranie z fona na komp bootloadera. PDS jest to funkcja naprawcza, czyli jak coś ci nie pójdzie to żeby naprawić błąd używasz PDS. Fullflash zgranie fullflash na komp. By w razie prob. przywrócić nasz backup używamu funkcji Restore. Dalej już musisz sam sobie radzić.
    Też korzystam z UBL (około 1.5mc-e) i też byłem zielony. Teraz już zero problemów. Jeśli nie masz Magic Test Point to polecam ci je kupić REWELACJA. W razie byś miał jeszcze siakieś pytania klikaj na gg:9080914
  • #3 3813857
    Devil
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    dzieki za poradnik : czyli do czego nam potrzebny UBL?? żeby tylko program włączyć?? jeżeli podłanczamy kabel pod usb?? aha jak zrobić ful reset fonu przy pomocy programu??? pozdrawiam
REKLAMA