logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EraGG na Sony Ericsson K510i – jak aktywować usługę, brak odpowiedzi SMS

Jacek212 23 Kwi 2007 21:22 1122 6
REKLAMA
  • #1 3814896
    Jacek212
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Witam, od jakiegoś czasu próbuję uruchomić u siebie w telefonie Sony Ericsson K510i GG tą usługę która reklamują że przez pierwszy tydzień za darmo a potem trzeba płacić 1 zł co miesiąć ale coś nie działa wysyłałem SMSa "GG" na numer 8089 ale po paru godzinach przychodzi wiadomość zwrotna: "nie można obsłużyć zadania". Wysłałem tez na numer 6677 wiadomość "A" że niby przysyłają hasło do Era Omnix że tam niby można sobie ściągnąć ale nic mi nie przyszło. Wie ktoś o co chodzi? Proszę o wyjaśnienie, może coś źle robię.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3815051
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    tak niestety placisz za ponowne polaczenie w papli
    co do twojego problemu to chyba w erze maja jakas awarie
  • #6 3815074
    adamp359
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    płacisz tyle ile masz w cenniku za transfer kb i nie wiem ile zapłacisz najlepiej to wykupić pakiet jakiś w erze jest cos takiego chyba 5MB na miesiac i nie wiem ile sie za to płaci idz najlepiej do punku ery i sie zapytaj bo te gg z ery to się nie opłaca szczerze mówiąc lepiej na papli tam aktywujesz sobie bramke gg i ile chcesz i kiedy chcesz
    ja mam heyah to mam pakiet 5MB za 5zł miesiecznie i 24/7 można na gg siedzieć :D
  • REKLAMA
  • #7 3815089
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    jacek, tylko sie domyslam o awarii, ale chyba maja to od niedawna, najlepiej napisz do ery jaki jest problem i powinni pomoc. :)

Dodano po 2 [minuty]:

boa(_at_)era.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik próbuje aktywować usługę EraGG na telefonie Sony Ericsson K510i, wysyłając SMS o treści "GG" na numer 8089, jednak otrzymuje komunikat o błędzie "nie można obsłużyć zadania". Próba uzyskania hasła do Era Omnix przez SMS na numer 6677 również nie powiodła się. W dyskusji sugerowano, że może występować awaria w sieci Era, która utrudnia aktywację usługi. Poruszono także alternatywę w postaci komunikatora Papla, który rozlicza się tylko za transfer danych, a nie za aplikację, co może być korzystniejsze finansowo. Wskazano, że w przypadku Papli opłaty naliczane są za ponowne połączenia, a w Era warto rozważyć wykupienie pakietu danych (np. 5 MB miesięcznie) dla lepszego korzystania z usług internetowych. Zalecane jest skontaktowanie się z operatorem w celu wyjaśnienia problemu z aktywacją EraGG.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA