logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera SONY CCD-F355E - zalana piwem, szary obraz, brak nagrywania i menu

Valdios 25 Kwi 2007 16:14 986 0
REKLAMA
  • #1 3820592
    Valdios
    Poziom 1  
    Witam ! Otóż mam problem z taką właśnie kamerką. Powiem wprost została ona zalana na sylwestrze piwem a ja do tej pory nawet nie próbowałem jej naprawiać czy coś (nie znam się na tym kompletnie) ale chce się Was zapytać może będziecie wiedzieć co z nią nie tak. Ja oczywiście głupi zamiast czekać aż wyschnie próbowałem ją po tym włączyć i nawet przez chwile działała ale teraz to klapa ;) Objawy to:

-Praktycznie nie da się nic nagrywać (włączyć się włącza ;) ) widać tylko taki szary obraz przez wizjet

-to samo z odtwarzaniem kasety. Tylko szary obraz.

Czy opłaca się iść z tym do serwisu czy taniej będzie kupić nową kamere? :)

Edit: Właśnie coś pokombinowałem i na ślepo zacząłem przewijać i widze, że oglądać się jednak da. Ale nadal nie widze "ekranu menu" (nie wiem jak to nazwać chodzi o symbol baterii itp) i nie da się nagrywać -widać tylko szary ekran kiedy przełączam na tryb nagrywania.

Edit2: Hmm a teraz widze, że raz na jakiś czas pokaże się czas w menu ale stoi w miejscu i wogóle wizjer czasem wariuje :P Znaczy pokazują się różne dziwne rzeczy w stylu literki "h" na całym ekranie :D (staram się dać jak najwięcej wskazówek może ktoś wpadnie co jest z tą kamerą ;) )
    ---
    Hmmm to jak? Nikt nie wie co może być tego przyczyną? Może oszczędził bym troche kasy na przeglądzie :P

Moderowany przez _PREDATOR_:

Scalono -> przycisk "zmień"!

• REKLAMA
REKLAMA