logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Pixma MP 600 - Błąd skanowania, drukowanie działa poprawnie, co robić?

PL_Marco 26 Kwi 2007 19:44 4380 4
REKLAMA
  • #1 3824358
    PL_Marco
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam, niedawno zakupiłem urządzenie wielofunkcyjne jak w tytule. I niby wszystko jest ok świetnie drukuje, kopiuje ale skanować za nic w świecie nie chce :|

Nieważne czy wydam polecenie z panelu skanera, czy za pomocą programu z komputera wyskakuje błąd nie mam pojęcie co z tym zrobić (udało mi się tylko 4 razy zeskanować zdjęcie i wysłać na PC jakieś 2 dni temu i później już nie). Poniżej zamieszczam jak wygląda okienko z błędem.

Canon Pixma MP 600 - Błąd skanowania, drukowanie działa poprawnie, co robić?

Dodano po 1 [minuty]:

Dodam że kabel działa bo drukować mogę.
  • REKLAMA
  • #2 3824711
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Sprawdź czy możesz skanować z zakładki "Mój komputer"
    Przeczyść spirytusem gniazdo USB i końcówki kabla USB-jak nie działa podmień kabel-wiem że drukuje .
    Odinstaluj i zainstaluj ponownie sterowniki drukarki.

Problem tkwi w komputerze,kablu USB lub gnieździe USB drukarki.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3824791
    PL_Marco
    Poziom 15  
    Kabel już drugi (nówka nie śmigany). Jak dziś kombinowałem to raz zeskanował podgląd do połowy (jutro może załatwię od kumpla jakby coś 3 kabel).
    Jeszcze może postawić system na nowego albo sprobować pod Vistą?

PS. Może ktoś miał podobny problem bo mnie już szlag trafia. :bad-words:
  • REKLAMA
  • #4 3825246
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Cytat:
    Jeszcze może postawić system na nowego

Znam parę przypadków gdzie na tym się kończyło.
    Pewnie nie zrobiłeś nic z tego co napisalem -widze że masz swoją teorię i się jej trzymasz.
    OK polecam w takim razie wyszukiwarkę elektrody-było sporo takich przypadków.

Sprawdź drukarkę u kumpla zamiast nosić kable ,jestem prawie pewien że tam będzie śmigać.

Pozdrawiam
  • #5 3826621
    PL_Marco
    Poziom 15  
    To że wysnułem swoją teorie to nie oznacza iż nie stosuje się do porad inny którzy mają większe doświadczenie :idea:

Wczoraj nie miałem po prostu pod ręką spirytusu (ani innej cieczy o podobnych właściwościach :wink: )
    Co do sterowników to już robiłem takie próby kilkakrotnie, niestety bez rezultatów.
    Dziś wieczorem jeszcze dostane kabel ok kumpla to przetestuje.
    A w między czasie zainstalowałem Viste (oczywiście odpowiednie sery pod nie ściąłem) i nadal lipa.

Czyszczenie styków nic nie dało (poczekamy na kolejny kabelek to napisze jak i co).

Dodano po 2 [godziny] 46 [minuty]:

Dobra rozwiązałem problem. I napisze dla wszystkich jak ktoś ma podobny problem. Są dwa rozwiązania

1. Dobrej jakości kabel możliwie jak najkrótszy ! (poniżej 1,8m)
    2. Wymuszenie w biosie aby USB pracowały w standardzie 1.0 (śmiga u mnie uwaga na 7,5m kabla :! )
    Jeśli ktoś aż tak strasznie chce mieć nadaj USB 2.0 to patrz punk 1.

Mam nadzieje że to pomoże jak ktoś będzie miał podobny problem.

PS. Widać długość ma znaczenie :D (USB rzecz jasna)

Aha i dziękuje koledze Syriusz74 za zainteresowanie tematem. :D
REKLAMA