logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radeon 9500 PRO - artefakty w grach, brak przy nowych sterownikach ATI

tereferator 28 Kwi 2007 11:59 1123 2
REKLAMA
  • #1 3828862
    tereferator
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam , mam takiegoż radeona 9500PRO 128 bit/128 mb ..byly wlasciciel twierdzil ze jest uszkodzony i juz w biosie pojawiaja sie artefakty -pasy .U mnie jednak nic takiego się nie pojawiło w windowsie obraz jak żyleta ..po zaladowaniu gry jednak juz w wejsciu w srodowisko 3d pojawija sie stałe przezroczyste pasy po zmianie rozdzielsczosci sa inne typy artefaktow np rowno rozsiane przezroczyste kropki ..to się dzieje po zainstalowaniu sterownika z CD dolaczonego przez producenta .Natomiast przy sterownikach sciagnietych ze stronki ATI najnowszych ..nic takiego nie wystepuje a gry chodzą pieknie bez artefaktow .Dodam jeszcze ze kondensatory wygladają OK , innych jakis ubytkow elementow ..przypaleń nie zauwazylem .Czy karta jest uszkodzona? jakim programem przetestowac zeby stwierdzic ze jest napweno OK ..lu napewno uszkodzona ?.JEesli uszkodzona to co moglo pojsc ?.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3828993
    mazzji
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Najprawdopodobniej karta jest OK, jedynie zdejmij radiator z GPU, wyczyść go jeżeli jest zakurzony i zmień pastę najlepiej z domieszką srebra. TYLKO UWAŻAJ aby nie rozmazać jej po laminacie ponieważ ona przewodzi prąd!!
  • #3 3829197
    tereferator
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Dzieki za radę ,kartę odrazu jak tylko do mnie trafiła przesmarowalem pastą ..zwykla biała unikam tych srebrnych jak ognia wlasnie dlatego ze przewodzą :/.Zdjalem tez ramke naokoło rdzenia zeby radiator lepiej do niego przylegał .Problem musi byc gdzie indziej ..myslalem ze moze uszkodzone pamieci ..ale skoro na innych sterownikach jest OK???? .
REKLAMA