logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GF6600- nie działa wentylator + wysoka temperatura

gtbcelt 29 Kwi 2007 09:52 1071 8
REKLAMA
  • #1 3831208
    gtbcelt
    Poziom 10  
    Mam kartę Galaxy GF6600 od ponad roku i dziś zauważyłem, że nie kręci się wentylator. Temperatura wynosi ok 95 stopni, jak gram ponad 100. Mam pytanie, czy jest sens oddawania karty do serwisu (mam gwarancję)? Bo nie wiem ile musiałbym czekać. Czy mogę na niej pracować dopóki nie naprawię wiatraka?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3831271
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 835
    Możesz uszkodzić kartę! Musi działać wentyl...
  • Pomocny post
    #3 3831350
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 53
    doraznie możesz odkręcić obudowę w kompie
    będziesz miał lepsze chłodzenie
  • REKLAMA
  • #4 3831542
    Rychuu
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Co tu odkręcona obudowa pomoże... Trzeba po prostu założyć nowy wentylator ale jak masz gwarancje to ja oddaj bo od tego jest. Rok temu miałem ten sam problem oddałem na gwarancje czekałem ponad tydzień ale dostałem. A i powiem Ci ze ja mam 42 stopni na rdzeniu i 36 stopni w otoczeniu karty tak wiec ty masz ponad dwa razy tyle.. Chyba nie ma nad czym się zastanawiać. Zawsze możesz włożyć jakąś zastępczą i na czas dopóki nie dostaniesz nowej pracować na tej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3832170
    AdrianZ
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    skracasz jej życie jeśli moge tak powiedzieć, oddaj na gwarancje bo zbliża się lato i wtedy ja przegrzejesz jak jeszcze odpalisz bardziej wymagająca grę
  • REKLAMA
  • #6 3832761
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Naprawa wentylatora trwa 5 min.
  • #7 3834022
    gtbcelt
    Poziom 10  
    no ale jesli odkleje nalepke to nie strace gwarancji?
  • Pomocny post
    #8 3834316
    andydvorak
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    gtbcelt napisał:
    no ale jesli odkleje nalepke to nie strace gwarancji?

...pewnie stracisz, ale kolega daje Ci alternatywę... nie chcesz czekać - działaj sam! ...boisz się utraty gwarancji - oddaj kartę do naprawy gwarancyjnej!
  • Pomocny post
    #9 3835715
    AdrianZ
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    co sie zastanawiasz masz gwarancje to idź i niech to zrealizują do tej pory to by ci ja oddali już.

Więc sie nie zastanawiaj

Podsumowanie tematu

✨ Karta graficzna Galaxy GF6600 ma problem z niedziałającym wentylatorem, co powoduje wysoką temperaturę pracy około 95°C podczas grania. Użytkownicy zalecają natychmiastowe oddanie karty do serwisu gwarancyjnego, aby uniknąć uszkodzenia sprzętu i dalszego przegrzewania, zwłaszcza w okresie letnim. Naprawa wentylatora jest szybka, ale czas oczekiwania na serwis może wynosić około tygodnia. Alternatywnie można tymczasowo zdjąć obudowę komputera dla lepszego chłodzenia lub zamontować zastępczy wentylator, jednak ingerencja w kartę, np. odklejanie naklejek gwarancyjnych, może skutkować utratą gwarancji. Zaleca się korzystanie z gwarancji, aby zapewnić bezpieczną i profesjonalną naprawę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA