logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Grundig VS530VPS - jak zresetować personal code number?

andrzejmel 29 Kwi 2007 22:22 1368 6
REKLAMA
  • #1 3833565
    andrzejmel
    Poziom 11  
    Mam problem z magnetowidem jak w temacie. Był uszkodzony mechanizm. Ustawiłem go i jest OK. Połyka kasetę, zmierzy długość ale już jej nie odda. Muszę wyjąc ją ręcznie. Dorwałem instrukcję serwisowa i tam znalazłem opis tego co mam na wyświetlaczu. Jest pokazana funkcja A0. Chodzi chyba o personal code number. Nie znam go. Jak go odblokowac?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3833660
    DREAM77
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Wstukaj z pilota 4934.Powinno pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 3840982
    andrzejmel
    Poziom 11  
    Wpisuje 4934 potwierdzam MEMORY i dalej to samo
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3841178
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 537
    Zdejm pokrywę, na "Front Panelu" (płytka wyświetlacza) zewrzyj punkty serwisowe i naciśnij klawisz [STOP]. Blokada powinna być zdjęta.
  • REKLAMA
  • #5 3842129
    andrzejmel
    Poziom 11  
    Zaczął odpowiadac. Mechanizm muszę jeszcze poprawic.
    Dzieki.
    Pozdrawiam
  • #7 3843865
    andrzejmel
    Poziom 11  
    Dzięki za wszystko.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy magnetowidu Grundig VS530VPS, który po naprawie mechanizmu wciąga kasetę i mierzy jej długość, ale nie zwraca jej automatycznie, wymagając ręcznego wyjęcia. Na wyświetlaczu pojawia się funkcja A0, związana z personal code number, którego użytkownik nie zna. Proponowane rozwiązania obejmują wpisanie kodu 4934 z pilota, co jednak nie rozwiązało problemu. Następnie zasugerowano zdjęcie pokrywy i zwarcie punktów serwisowych na płytce wyświetlacza (Front Panel), a następnie naciśnięcie odpowiedniego klawisza, co powinno zdjąć blokadę. Dodatkowo wskazano konieczność wymiany baterii na płycie głównej, aby po odłączeniu zasilania kod nie był ponownie aktywowany. Po tych działaniach magnetowid zaczął reagować, choć mechanizm wymaga jeszcze korekty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA