logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Windows Vista z CD - jak obejść ograniczenia pojemności?

autokomputer 02 Maj 2007 10:01 1113 15
REKLAMA
  • #1 3840665
    autokomputer
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    Chciałbym zobaczyć jak w ogóle wygląda ta vista, niestety system ma kilka gigabajtów a ja dysponuję tylko nagrywarką CD, macie jakiś pomysł, bo na CD przecież jej nie nagram żeby z CD zainstalować ...... ?
  • REKLAMA
  • #2 3840673
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    Przecież Vista jest sprzedawana razem z nośnikiem. Wystarczy udać się do najbliższego sklepu komputerowego.
  • #3 3840688
    autokomputer
    Poziom 19  
    ja moge miec ja za darmo tylko musze na czyms ja nagrac zeby zainstalowac, bo z poziomu windows xp nie da sie jej zainstalowac ?
  • #4 3840700
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1055
    zadzwon na 997 lub dio mikrosoftu i opisz swoj problem z podaniem adresu powinni pomoc. Moze przegraj na dysk obraz plyty
  • REKLAMA
  • #5 3840704
    autokomputer
    Poziom 19  
    ojojojoj ale śmieszne a o MSDN nie słyszeliście ?
  • REKLAMA
  • #7 3840757
    slawny7
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    autokomputer napisał:
    Chciałbym zobaczyć jak w ogóle wygląda ta vista, niestety system ma kilka gigabajtów a ja dysponuję tylko nagrywarką CD, macie jakiś pomysł, bo na CD przecież jej nie nagram żeby z CD zainstalować ...... ?

Najzdrowszym i darmowym rozwiązaniem jest zainstalowanie upiększaczy a la vista... Dla zwykłego śmiertelnika, to poza wyglądem nie wiele jest różnic w stosunku do XP.
  • #8 3840769
    autokomputer
    Poziom 19  
    czytając tamte forum widać, że jednym się nie udało a innym udało za 7 razem :D
    no cóż trzeba więc będzie na allegro kupić nagrywarkę dvd najlepiej :)
  • #9 3840992
    grito
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    autokomputer napisał:
    ojojojoj ale śmieszne a o MSDN nie słyszeliście ?
    A czy szkoła/firma przez którą kolega jest zarejestrowany w MSDN nie posiada własnych nośników ? Przynajmniej u mnie na uczelni jest do wypożyczenia większość aplikacji i ściąganie jest niepotrzebne.
  • #10 3841007
    autokomputer
    Poziom 19  
    niestety nie, u mnie nie ma żadnej "wypożyczalni" :)
  • REKLAMA
  • #11 3841049
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Cytat:
    ojojojoj ale śmieszne a o MSDN nie słyszeliście

Coś ściemniasz - udostępniając soft uczelnia ma obowiązek udostępnić nośnik.
  • #12 3841233
    wer1207
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    tak jak mówi slawny7. trochę bardziej kolorowy i raptem kilka bajerów dorzucili. poza tym jak xp. fajnie wygląda ta vista, ale nic poza tym szczególnie nowego.
  • #13 3841240
    _Damian_
    Poziom 21  
    Ocena: 11
    marek216 napisał:
    Cytat:

Niby tak, ale przeważnie jest to zwykła płytka cdr, a numer seryjny dodawany jest na kawałku papieru.
  • #14 3841426
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    _Damian_ napisał:
    marek216 napisał:
    Cytat:

Niby tak, ale przeważnie jest to zwykła płytka cdr, a numer seryjny dodawany jest na kawałku papieru.

więc nadal nie widzę w czym autor ma problem - jemu właśnie o płytkę chodzi
  • #15 3841472
    _Damian_
    Poziom 21  
    Ocena: 11
    Czyli autor cuś kręci bo MSDN-AA załatwia się praktycznie od ręki. Wystarczy wypełnić jeden papier, żeby otrzymać płytkę.
  • #16 3842111
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    autokomputer napisał:
    ja moge miec ja za darmo tylko musze na czyms ja nagrac

autokomputer napisał:
    o MSDN nie słyszeliście ?

Przecież możesz pójśc do dowolnego kolegi który ma nagrywarkę DVD, zalogować się na swoje konto w MSDN, ściągnąć obraz płyty i ją nagrać.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji systemu Windows Vista z nośnika CD, mimo że obraz systemu przekracza pojemność pojedynczej płyty CD. Dyskusja wskazuje, że Vista jest zazwyczaj dystrybuowana na nośnikach DVD, co wymaga nagrywarki DVD do instalacji. Możliwe rozwiązania obejmują instalację bezpośrednio z dysku twardego, jednak wymaga to uruchomienia instalacji z poziomu innego systemu Microsoft, np. Windows XP. Użytkownicy sugerują także skorzystanie z konta MSDN, które umożliwia pobranie obrazu płyty i nagranie go na nośnik DVD, ewentualnie wypożyczenie nośnika w instytucji edukacyjnej lub firmie. Alternatywnie, można rozważyć zakup nagrywarki DVD lub skorzystanie z nośnika od znajomego. W dyskusji pojawia się również sugestia, że Vista w porównaniu do XP oferuje głównie zmiany wizualne i kilka nowych funkcji, ale nie jest to rewolucyjna zmiana systemowa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA