logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć schemat instalacji elektrycznej do Fiat Punto 2?

zbigniew szlichta 03 Maj 2007 22:50 36369 10
  • #1 3846393
    zbigniew szlichta
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Poszukuje schematu instalacji elektrycznej do PUNTO 2.Zgóry dzięki za pomoc zbyszkoplus(_at_)op.pl
  • #2 3854044
    magik332
    Poziom 27  
    Ocena: 441
    Witaj a dokładni o jaką cześć instalacji ci chodzi bo ma schematy do Punto 2 .Jest tego sporo a niechcę mi sie wszystkiego skanować .Napisz co konkretnie potrzebujesz to ci prześlę. :D
  • #3 3854648
    PAW_B
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam! Podpinam się pod temat bo potrzebuję podstawowego schematu instalacji elektrycznej razem z opisem oraz kolejnością, zastsowaniem i mocą bezpieczników w skrzynce bezpiecznikowej.
    Nadmienię tylko że w zakupinym nidawno Punto 2 nie ma żadnej instrukcji ani opisów na pokrywie bezpieczników.

Za pomoc z góry dziękuję.

Pozdrowienia! PAW_B :|
  • #4 3874446
    magik332
    Poziom 27  
    Ocena: 441
    Witam ponownie proszę obiecane schematy.
    Załączniki:
    • schematy punto 4.rar (9.06 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • schematy punto 3.rar (8.39 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • shematy punto 2.rar (6.67 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • shematy punto 1.rar (8.51 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 3894594
    ja13cek
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam

Chcialbym skorzystac z watku o Punto 2.
    Czy mozecie mi powiedziec jak maja byc polaczone swiece z cewka w punto 2 - kolejnosc. Mam niemile przeczucie ze mi mechanik cos pomieszal.
    Cylinry sa przez fiata numerowane od lewej 1, 2, 3, 4. Zlacza cewki nie wiem jaka maja oficjana numeracje ale przyjmujac od gory to ja mam

cewka - cylinder
    1 - 4
    2 - 1
    3 - 3
    4 - 2

Z góry wielkie dzieki
    Jacek
  • #6 5624144
    elmoy
    Poziom 12  
    Ocena: 27
    Witam,
    czy nie wiecie co mogło się stać, że w Puynto 2 przestał działać prędkościomierz? Wskazówka spadła na 0 i sie nie rusza.
  • #7 5861877
    _bikerrr_
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    a jak odłaczyć panowie kostkę pod lewym reflektorem w punto 2 ?
  • #8 6070976
    Zajac666
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    potrzebuje schemat do punta II 99' 2 elektryczne szyby 2 poduszki....

Dodano po 2 [minuty]:

elmoy napisał:
    Witam,
    czy nie wiecie co mogło się stać, że w Puynto 2 przestał działać prędkościomierz? Wskazówka spadła na 0 i sie nie rusza.

w fiacie punto II czujniki predkości sa w ABS najpierw sprawdz czy dziala ci ABS;)

pozdro;)

Dodano po 5 [godziny] 41 [minuty]:

mam instalacje od angielskiego punta i czy ta bedzie pasowac do PL punta?? czekam na wiele watkow;)
  • #9 6492225
    Pavel_12
    Poziom 10  
    ja również potrzebuję schematu instalacji do punto 2
  • #10 7445179
    dyscan
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    jakie powinno być prawidłowe podłączenie przewodów wysokiego napięcia? co się stanie jak źle je podłącze? bardzo proszę o odpowiedź.
    pozdrawiam
  • #11 8801340
    driver0027
    Poziom 1  
    na cewce masz zapisane gdzie idzie kabel

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania schematu instalacji elektrycznej do Fiata Punto 2, w tym szczegółowych schematów dotyczących bezpieczników, kolejności podłączenia świec zapłonowych do cewek oraz problemów z prędkościomierzem. Użytkownicy wymieniają się informacjami o dostępności schematów, wskazują na konieczność określenia konkretnej części instalacji, omawiają numerację cylindrów i cewek zapłonowych oraz podpowiadają, że czujniki prędkości są powiązane z systemem ABS. Poruszane są także kwestie podłączenia przewodów wysokiego napięcia i różnic między wersjami angielską a polską. Wskazano, że na cewce zapłonowej znajdują się oznaczenia ułatwiające prawidłowe podłączenie przewodów. Pojawiły się pytania o odłączanie kostek pod reflektorem oraz o brak instrukcji i opisów na pokrywie skrzynki bezpieczników w zakupionym pojeździe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA