logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmieniać ustawienia wyjścia TV w laptopie z kartą ATI Church?

l007 13 Paź 2003 12:34 1576 6
REKLAMA
  • #1 359507
    l007
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    witam ; mam problem z wyjsciem telewizyjknym w moim laptopie - siedzi tam karta ati church i gdy ja podlaczam jest obraz ale nie moge nic ustawic ; obraz jest kiepski ale pewnie dla tego ze nie ten system ale nie moge go przestawic bo nie ma takie j opcji ; czy jest cos takiego do ati jak tv-tool do geforca? ; czym moge zmieniac ustawienia tej karty?
  • REKLAMA
  • #2 359513
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 194
    Spróbuj jakieś nowe sterowniki zainstalowac. Do ATI nie widziałem nic co by przypominało TvToola bo nie jest potrzebne.
  • REKLAMA
  • #3 359624
    l007
    Poziom 13  
    mam najnowsze jakie sa ; obraz jest i jak sie kolory wylaczy w telewizorze to calkiem na czarnobialo ladnie wyglada ; ale jak sie kolory wlaczy to skakc zaczynaja i nic nie widac ; a druga sprawa moze ktos wie o co chodzi z filmami ze wszystko na tv wyswietla ale jak wlacze film to oczywiscie na monitorze jest a na tv jest tylko puste okienko......
  • REKLAMA
  • #4 359634
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 194
    Musisz ustawić wyświetlanie filmu na monitorze 2. Było o tym niedawno na forum. Proponuje troche poszukać.
    tzn. jak masz uruchomiony tryb klonowania to powinno być OK. A jak masz ustawiony tryb dwumonitorowy to patrz co napisalem wyżej.
  • REKLAMA
  • #5 359705
    l007
    Poziom 13  
    wszystko ok ; i dzieki za odp. ; ale tam nie ma trybu klonowania - to nie taka prosta sprawa ; wiem jak to wyglada na geforce w kompie stacjonarnym i ztym nie ma problemu ; ale ja na swoim laptopie mam karte ati i tam nie ma takeigo trybu ; ten laptop do nowych nienalezy ma 600mhz i chyba ze 3 lata ; byl sprowadzany z usa i ma karte ati church 8mb czyli jeszcze nie tak zle ale chociaz ma wyjscie na drugi monitor i tv za groma nie moge ustawic jej na te tv ; jeseli nie znajde zadnego narzedzia do ustawiania to juz nici beda chyba z tv bo na tych gownianych sterach nic sie nie da zrobic.......
  • #6 359757
    Jaro
    Poziom 27  
    Ocena: 52
    Jak to sprzęt z USA to może generuje obraz TV tylko w NTSC, jeżeli twój TV nie obsługuje tego systemu to trudno bedzie Ci pomóc. W sterownikach ATI chyba nie ma opcji klonowania bo i po co, sam znajdź jeden logiczny powód dla którego chcesz aby film był widoczny na obu ekranach skoro patrzeć możesz tylko w jeden z nich :D .Większość kart potrafi wyświetlać obraz w trybie overlay tylko na jednym ekranie dotyczy to również kart nVidia, a TV Tool to tylko "proteza" która umożliwia parę rzeczy niedostępnych z poziomu sterownika czy nakładki czyli np klonowanie
  • #7 359808
    l007
    Poziom 13  
    dzieki za odp ; widzisz ja wcale sie na klonowanie nie napalilem tylko mowie ze nia ma takiej opcji niech bedzie tylko jeden ekran ale zeby ten obraz na tym tv jakos wygladal bo teraz to napewno sie filmu ogladac nie da ;

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy konfiguracji wyjścia telewizyjnego w laptopie wyposażonym w kartę graficzną ATI Church 8MB. Obraz na telewizorze jest obecny, lecz jakość jest niska, zwłaszcza przy włączonych kolorach, co może wynikać z braku odpowiednich ustawień lub sterowników. Użytkownik nie znajduje opcji klonowania obrazu ani narzędzi podobnych do TV Tool znanego z kart GeForce. W sterownikach ATI brak jest funkcji klonowania, a wyświetlanie filmów na telewizorze jest problematyczne – obraz pojawia się na monitorze, natomiast na TV jest puste okno. Sugerowano, że laptop sprowadzony z USA może generować sygnał w standardzie NTSC, co może być niekompatybilne z telewizorem. Karty ATI i inne często obsługują tryb overlay tylko na jednym ekranie, co ogranicza możliwość jednoczesnego wyświetlania filmu na monitorze i TV. Brak dedykowanych narzędzi do zaawansowanej konfiguracji wyjścia TV dla ATI Church powoduje trudności w poprawnym ustawieniu obrazu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA