logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

C++: Błąd Linker Fatal Error przy build project na Windows XP

dexter103 08 Maj 2007 21:42 996 3
REKLAMA
  • #1 3863600
    dexter103
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.
    C++ wyrzuca mi blad o tersci: "[Linker Fatal Error] Fatal: Expected a file name: "
    Jak wlacze sama kompilacje to wszystko dziala, ale jak klikne "built project" to wyskakuje powyzszy blad. Kompletnie nie wiem o co chodzi. Pol roku temu mialem ten sam problem. ale gdy zainstalowalem go na dysku ata(bo mam sata i ata, a wczesniej probowalem tylko na sata)to zaczal dzialac. Ostatnio sformatowalem dysk i zainstalowalem C++ od razu na ata i znow nie dziala. Moj system to XP. Moze ktos wie jak to rozwiazac?
  • REKLAMA
  • #2 3863644
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam,
    Cytat:
    zainstalowalem C++
    Nie można zainstalować języka programowania. Zainstalowałes kompilator i pewnie IDE. Powiedz jakie. Problem polega pewnie na tym że Linker jest wywoływany ze złymi parametrami i stąd jesgo błąd.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #3 3863691
    dexter103
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    oczywiscie chodzi mi o borland c++ builder 6
  • Pomocny post
    #4 3863737
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, trzeba było tak od razu: http://www.codepedia.com/1/CppBuilderLinkingErrors
    Więc prawdopodobnie zapisałeś projeskt w katalogu o dziwnej nazwie. Jeśli dobrze pamiętam, to nie może być w niej 'c++', bo nie będzie działać. W mojej opinii ogólnie borlandowski wynalazek jest ułomny ;)

Pozdrawiam, Krzysztof.
REKLAMA