logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować TomTom na Nokia E50? Jakie pliki są potrzebne?

zoso8894 09 Maj 2007 00:19 26533 16
REKLAMA
  • #1 3864337
    zoso8894
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    moze ktos wgrywal juz ?
    nie moge sobie poradzic , tzn
    nie wiem jakie pliki sa potrzebne i w jaki sposób wgrac ...
    karte dodatkową mam...
  • REKLAMA
  • #2 3864840
    =Tesla=
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    tomtom nie bedzie działał na E50 przykro mi, trzeba znalesć inny program naprzykład NaviExpert ale mapy są płatne a crakowanego programu nie udało mi się znaleść, niewiem czy wogóle ktos go złamał

pozdrawiam
  • #3 3864872
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    dokładnie bedzie działał na s60v3 i pod taki symbian musi byc tomtom
    przerabiane z e50 równiez :)
  • REKLAMA
  • #4 3887338
    =Tesla=
    Poziom 19  
    tomtom już działa w e50 polskie menu i głos smiga ok wersja wgrana to 6.02 jak dobrze pamiętam plik instalacyjny do PcSuite

pozdrawiam
  • #5 3887738
    kkrzysiu
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam, mam nokie E50, ściągnąłem w/w program, wgrałem go na fona, zainstalowałem i po włączeniu wyświetla mi się tylko tapeta TomToma i nic się nie dzieje. Co mam zrobić ?
  • #6 3889229
    marek.ci
    Poziom 12  
    "po włączeniu wyświetla mi się tylko tapeta TomToma i nic się nie dzieje" :| trochę dziwne :| po pierwszym uruchomieniu aplikacji powinny pojawić się pytania związane z konfiguracją tzn. wybór języka , typ odbiornika GPS BT itd.
  • REKLAMA
  • #7 3889708
    komismaja
    cos mi sie zdjae ze nie ta wersja tom toma albo czegos brakuje
    odinstaluj wywal wszystko z karty pamieci
    wrzuc luzno na karte narazie samą instalke i odpal instal
  • REKLAMA
  • #8 3889923
    kkrzysiu
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    A właśnie, ja zainstalowałem na pamięci telefonu, a nie na karcie. To może stanowić problem?
  • #9 3889938
    komismaja
    na karte masz wrzucic pliki do instalacji a instalowac w pamieci telefonu
  • #10 3890393
    =Tesla=
    Poziom 19  
    ja TomToma instalowałem przez PcSuite tylko voice wrzuciłem do katalogu TomTom ktory znajduje sie na karcie pamięci do tego mapy (cały folder) bezosrednio na kartę pamięci i wszystko śmiga zajmuje 217Mb
  • #11 4020379
    gtad
    Poziom 1  
    ja mam ten sam problem co kkrzysiu - miga logo tomtom i nic. moze to dlatego, bo nie mam jeszcze gps'a i najpierw musi sie połaczyc z gps'em???
  • #12 4098046
    Kupis
    Poziom 2  
    Wiem, że pisze troche nie na czasie, ale mam problem z tomtomem. Jak wgrywam go na telefon Nokia E50, to wyskakuje mi błąd "certyfikat wygasł lub jest nieważny dla tego telefonu...". Co mam zrobić ?
  • #13 4098402
    Maciej_OLS
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Czołem

Miałem chyba ten sam problem.
    Komunikat: "nie można sprawdzić ważności certyfikatu w trybie Online"

Rozwiązanie:
    MENU > Narzedzia > Menadż. Aplikacji > TomTom Mobile > Opcje > Ustawienia > Spr. Certyfik.Online zmieniasz na NIE

Mi pomogło
    Powodzenia
  • #14 4117526
    cogito
    Poziom 2  
    Prosze o pomoc.
    Mam ten sam problem. E50 wyswietla mi: "Certyfikat moze byc jeszcze nie wazny wygasly lub ust telefonu sa nieprawidlowe"
    Probowalem zmienic ustawienia w menadzerze aplikacji. Ustawiam na NIE i wciaz nie dziala. Prosze o pomoc...o rade...cokolwiek;-)
  • #15 4117670
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    cogito napisał:
    Prosze o pomoc.
    Mam ten sam problem. E50 wyswietla mi: "Certyfikat moze byc jeszcze nie wazny wygasly lub ust telefonu sa nieprawidlowe"
    Probowalem zmienic ustawienia w menadzerze aplikacji. Ustawiam na NIE i wciaz nie dziala. Prosze o pomoc...o rade...cokolwiek;-)

Witam, spróbuj przeinstalowac na nowo TT
  • #16 4117744
    cogito
    Poziom 2  
    probowalem, na rozne sposoby wg znalezionych w sieci instrukcji. czy mozliwe ze ma to zwiazek z zabezpieczeniami (narzedzia-->ustawienia-->zabezpieczenia) i tam sa narozniejsze certyfikaty)??
  • #17 4562500
    owner_77
    Poziom 1  
    Kolego zień datę tak o 4 miesiące w tył ja ustawiłem 2007-06-01 i poszło.

W opisie pisze certyfikat jeszcze nieważny

Pozdrowienia
    Milej instalacji

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy instalacji oprogramowania TomTom na telefonie Nokia E50 oraz wymaganych plików i problemów z uruchomieniem. Początkowo pojawiały się wątpliwości, czy TomTom działa na E50, jednak potwierdzono, że wersja 6.02 z polskim menu i głosem działa poprawnie na Symbian S60v3, którym dysponuje E50. Instalacja powinna odbywać się przez Nokia PC Suite, gdzie plik instalacyjny umieszcza się na karcie pamięci, a program instaluje w pamięci telefonu. Mapy i pliki głosowe należy skopiować bezpośrednio na kartę pamięci w odpowiednie foldery. Problemy z uruchomieniem, takie jak wyświetlanie tylko tapety TomTom bez dalszej konfiguracji, mogą wynikać z niepełnej instalacji lub nieodpowiedniej wersji oprogramowania. W przypadku błędów związanych z certyfikatem ("certyfikat wygasł lub jest nieważny") rozwiązaniem jest wyłączenie weryfikacji certyfikatu online w ustawieniach aplikacji TomTom lub zmiana daty telefonu na wcześniejszą (np. 2007-06-01). Niektórzy użytkownicy zgłaszali, że brak podłączonego odbiornika GPS może powodować zawieszenie na logo TomTom. Zaleca się dokładne usunięcie wszystkich plików TomTom z karty pamięci przed ponowną instalacją oraz instalowanie aplikacji w pamięci telefonu, a danych map i głosów na karcie pamięci.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA