logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem MYX5-2V - Ciemny wyświetlacz mimo maksymalnego kontrastu, co robić?

niewazne5 09 Maj 2007 02:11 1313 9
REKLAMA
  • #1 3864470
    niewazne5
    Poziom 2  
    ey.

Problem polega na tym, że telefon sam w sobie działa - tylko wyświetlacz jest ciemny, na początku był troche ale teraz już całkiem się zrobił czarny. Mi się osobiście wydaje że to coś z kontrastem, (ustawiony najwyzej jak się da) jak się go zmienia to to tylko można go jeszcze bardziej przyciemnić.

Telefon nie upadł, nie został zalany. Sam z siebie tak się zachowuje, na poczatku jak wspomniałem były małe objawy pierw się zaciemniał, teraz już ledwo co można zrobic. Można prosić o jakieś rady??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3864691
    heniek3
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    ja miałem taki przypadek w my-x5m i tam niestety to była wina wyświetlacza, wymieniłem na nowy i było ok
  • #3 3869038
    niewazne5
    Poziom 2  
    Tyle, że tego wyświetlacza nie ma nigdzie. Albo źle szukam (w sieci).
    MYX-5 - znalazłem tylko taki, czy te (2v) robi wielka różnice i czy wejdzie??
  • REKLAMA
  • #4 3869089
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    zwróc sie do kolegi-Tino2003...:D
  • Pomocny post
    #5 3869389
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Tu masz link gdzie można kupić LCD http://www.gsmok.pl/akcja,kategorie,poziom,,kat,84.html

pzO jeżeli nie wiesz to nie wprowadzaj innych w błąd bo istotą forum jest pomoc a nie wpuszczenie kogoś w maliny :|
    pozdr
  • #6 3871303
    niewazne5
    Poziom 2  
    Masz pewnie na myśli ten: http://www.gsmok.pl/produkt_3162.html
    Nie wiesz może, czy da się ten LCD kupić bez obudowy? Czy kupie tylko takie?? Jak tak, to te 150pln to troche dużo.

dzięki.
  • REKLAMA
  • #7 3871363
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    W sumie miałem na myśli ten co wskazujesz, ale coś mi się wydaje, że ten tez będzie pasował aczkolwiek w 100% nie jestem pewien bo w tym modelu jeszcze nie zmieniałem LCD a przy rozbieraniu to nie pamiętam czy był taki sam jak X5-2 http://www.gsmok.pl/produkt_766.html
    pozdr
  • REKLAMA
  • #8 3871676
    dyzio88
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    ja ci moge przedać całego z walniemtym sofcikiem ale to na pw
  • #9 3871738
    niewazne5
    Poziom 2  
    To ja będę miał może możliwość sprawdzenia czy to taki (tak mniej więcej się postaram zorientować). Bo jak jest taki sam, to i tak jest problem: "Brak produktu". Chyba, że są w innym sklepie online.

dyzio88: Jak na ten czas, to raczej nie kupie. Cały telefon mam sprawny prócz owego LCD, więc znowu nie taki cały. Ale i tak jakbym miał kupić to już innej marki z lepszymi wyświetlaczami, choć te są całkiem całkiem.
  • #10 3877137
    dyzio88
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    ale tak jest tylko wyświetlacz sprawny i to wszystko to w cenie wyświetlacz

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Sagem MYX5-2V, którego wyświetlacz staje się coraz ciemniejszy mimo ustawienia maksymalnego kontrastu, aż do całkowitego zaciemnienia. Telefon nie był uszkodzony mechanicznie ani zalany. Wskazano, że przyczyną może być uszkodzony moduł LCD. Wymiana wyświetlacza w podobnym modelu MY-X5M rozwiązała problem, jednak oryginalny wyświetlacz do MYX5-2V jest trudno dostępny lub niedostępny w sklepach internetowych. Pojawiły się sugestie dotyczące kompatybilności wyświetlaczy z modelu MYX-5 oraz propozycje zakupu całego modułu LCD z oprogramowaniem. Cena oryginalnego wyświetlacza oscyluje wokół 150 PLN, co jest uznawane za dość wysoką kwotę. Brak pewności co do pełnej kompatybilności wyświetlaczy między modelami oraz dostępności części zamiennych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA