logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka Thomson DTH8045E - płyty RW formatowane po wyjęciu z napędu

magmonza 09 Maj 2007 09:13 1641 7
REKLAMA
  • #1 3864729
    magmonza
    Poziom 11  
    Witam!
    Mam problem z nagrywaniem płyt RW. Mianowicie po nagraniu mogę odtworzyc płytę ale tylko pod warunkiem, że nie wyjmę jej z napędu. Jeśli płyta zostanie wyjęta to po ponownym włożeniu do napędu jest automatycznie formatowana. W instrukcji znalazłam, że aby płyta mogła byc używana w innych odtwarzaczach należy nadac jej kompatybilnośc, niestety po wykonaniu tej czynności nic się nie zmienia. Dodam, że nagrany program zapisany na płycie nie jest widoczny np. w napędzie dvd komputera.
    Nie wiem czy to problem tkwi w ustawieniach czy może coś jest nie tak z oprogramowaniem ?
  • REKLAMA
  • #2 3867203
    jeryw
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    chyba jakis problem z softem bo u mnie bez problemu moge nagrywac na RW wyjac plyte wlozyc ponownie i nie formatuje jej po wlozeniu po za tym w komputerze bez problemu odtwarza nie sfinalizowane plyty, nie sfinalizowane plyty odtwarzalem takze na nagrywarce stacjonarnej samsunga
  • REKLAMA
  • #3 3870316
    magmonza
    Poziom 11  
    A czy istnieje możliwość kasowania rw? Nagrałam film na nagrywarce w komputerze, ale nie widzę możliwości skasowania płyty? Jeśli jest taka możliwość proszę o podpowiedź.
  • #4 3870886
    jeryw
    Poziom 19  
    w komputerze czy w nagrywarce stacjonarnej?
  • REKLAMA
  • #5 3870966
    magmonza
    Poziom 11  
    Nagrałam na komputerze - w formacie divix, a chcę wykasować w thomsonie (w komputerze - jakoś sobie radze ;))
  • #6 3891555
    jeryw
    Poziom 19  
    w stacjonarnym nie da sie kasowac divx trzeba to robic na kompie
  • #7 3894880
    magmonza
    Poziom 11  
    Po skasowaniu płytki na kompie, nagrywarka przestała ją formatować i zachowuje się już normalnie. Nabyłam jeszcze kilka płytek RW i ze wszystkimi jest tak samo. Nówki formatuje po nagraniu, a z kasowanymi na kompie nie ma problemu. Dziwna sprawa...
  • REKLAMA
  • #8 3894900
    jeryw
    Poziom 19  
    u mnie w 8043 tak sie nie dzieje

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy nagrywarki Thomson DTH8045E, która po nagraniu płyty RW pozwala na jej odtworzenie tylko bez wyjmowania z napędu. Po wyjęciu i ponownym włożeniu płyta jest automatycznie formatowana, co uniemożliwia odczyt nagrania na innych urządzeniach, np. komputerowym napędzie DVD. Instrukcja sugeruje nadanie kompatybilności płycie, jednak to nie rozwiązuje problemu. W dyskusji zasugerowano, że problem może wynikać z oprogramowania nagrywarki. Użytkownicy wskazali, że w ich urządzeniach (np. nagrywarka stacjonarna Samsunga) płyty RW nie są automatycznie formatowane po wyjęciu i ponownym włożeniu. Dodatkowo, kasowanie płyt RW nagranych w formacie DivX na nagrywarce stacjonarnej Thomson nie jest możliwe i należy to robić na komputerze. Po skasowaniu płyty RW na komputerze, nagrywarka Thomson przestała automatycznie formatować płytę, co wskazuje na problem z formatowaniem nowych płyt RW bez wcześniejszego kasowania. Inny model Thomson 8043 nie wykazuje tego problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA