logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować HBO i Canal+ na komputerze z kartą telewizyjną?

Lukasz1986 14 Paź 2003 10:34 10243 9
REKLAMA
  • #1 360753
    Lukasz1986
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    mam pytanko ostatnio kupilem sobie karte telewizyjna i mam podlaczonom do niej kablowke na ktorej mam kanal HBO lecz jest on zakodowany poniewza jest czarne tlo i w tle sychac glos czy jest mozliwosc rozkodowanie tego kanalu na kompie rowniez tyczy sie to Canal + czy da sie to jakos za pomoca kompa rozkodowac?? :))

Wiem ze to underground ale co zrobic kasy brak a oczy chca :] :?
  • REKLAMA
  • #2 360755
    kss213
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    Jesli chodzi o HBO to raczej marne szanse
    co zas sie tyczy C+ to z powodzeniem uzywaj BorgTv nawet jako oprogramowania zamiast oryg softu dostarczonego z karta warunek rozkodowania C+ jest posiadanie karty tv na kosci philipsa seri BT88...

poza tym przycisk " szukaj " da CI duzo wiecej odp :)
  • REKLAMA
  • #3 360778
    peter.z
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Hej. Ja jeszcze spodkałem programik o nazwie MORE TV, całkiem nieźle sobie radził z C+.
    pozdro.
  • #4 360872
    wojkor
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Niestety MoreTv i Borg rozkodowywały Canal+ kiedy jeszcze nadawali analogowo. Teraz nadają tylko cyfrowo, a kablówki koduja po swojemu, Canal+ jak i HBO.
  • #5 361010
    Sabudda
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    hmm c+ zawsze byl cyfrowy ale kablowki i tak wysylaja sygnal analogowy wiec nie ma zadnego problemu z rozkodowywaniem go, nawet przy tunerach dvb i bezposrednim sygnale z satelity c+ i wiekszosc kanalow z cyfry + mozna spokojnie rozkodowac...
    a co do hbo to idz sobie do skrzynki od kablowki i przebij igla filtr .. ;)
  • REKLAMA
  • #6 362112
    MariuszKan
    Poziom 2  
    To zależy czym jest kodowane (w jakiej kablówce) jeśli w UPC to wystarczy program o nazwie cablecrypt
  • #7 364628
    Lukasz1986
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    no to ja napisze ze jesdt to kablowka o nazwie MULTIMEDIA ??? czy cos moge sie o niej dowiedziec czy kots juz rozkodowywal nma tej kablowce
  • #8 364732
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 487
    Nie wiem jak w Toruniu ale u nas HBO idzie na S-09 więc po 230-238MHz wizja 231,25 MHz fonia 237,75 MHz
    więc dla zbudowania filtru najlepszy byłby kwarc 25,69 MHz ale niestety ciężko coś takiego dostać z regóły na 15 MHz sie kończą
  • REKLAMA
  • #9 365773
    Masster
    Poziom 32  
    Ocena: 46
    kss213 napisał:
    posiadanie karty tv na kosci philipsa seri BT88...

O ile mi wiadomo to kości BT8x8 produkuje firma BrookTree a nie Philips.
    Jeżeli masz kartę na chipie BT to z powodzeniem możesz dekodować C+ Borgiem szukaj wersji 2.55 a HBO nie da rady w Multimedii zdekodować tunerem TV.
  • #10 366446
    erikses
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    nie wiem jak inni ale ten temat już tyle razy sie przewijał że szkoda gadać , o il;e nie zostały pokasowane posty poszukaj w wyszukiwarce

Podsumowanie tematu

✨ Rozkodowanie kanałów HBO i Canal+ na komputerze z kartą telewizyjną jest problematyczne ze względu na stosowane kodowanie sygnału przez operatorów kablowych. HBO jest zazwyczaj zakodowane i nie ma skutecznych metod jego dekodowania na komputerze. Canal+ można było wcześniej rozkodowywać programami takimi jak BorgTV czy MoreTV, jednak dotyczyło to czasów nadawania analogowego. Obecnie Canal+ i HBO nadają cyfrowo, a operatorzy kablowi stosują własne metody kodowania, co utrudnia lub uniemożliwia dekodowanie. Do rozkodowania Canal+ wymagana jest karta telewizyjna z chipsetem BrookTree serii BT8x8 (nie Philips), a oprogramowanie BorgTV w wersji 2.55 może pomóc w przypadku starszych sygnałów analogowych. W przypadku kablówki Multimedia, na której opiera się pytanie, dekodowanie HBO jest praktycznie niemożliwe tunerem TV. Dla operatora UPC istnieje program CableCrypt, który może pomóc w rozkodowaniu. Próby fizycznego obejścia kodowania, np. przez przebijanie filtrów w skrzynce kablowej, są wspominane jako nielegalne i ryzykowne. Wskazano również częstotliwości sygnału HBO na kablówce (około 230-238 MHz) oraz trudności z doborem odpowiednich filtrów kwarcowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA