logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6280 - resetowanie przy wysyłaniu MMS-ów, problem z oprogramowaniem?

j_anek 12 Maj 2007 17:24 2419 10
REKLAMA
  • #1 3877245
    j_anek
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam panów! Posiadam Nokię 6280 która ma dziwny objaw, mianowice po zrobieniu zdjecia i wejsciu w opcje wyślij MMS-em telefon sie resetuje, tzn robi sie biały obraz i sie włącza i wyłącza (SAM) cały ten cykl trwa około 15 sekund. Kiedys działo sie tak ze moj rozmówca mnie nie słyszał, ale po wyłaczeni i włączenieu telefonu działał znów idealnie!

Czy to wina oprogramowania? Telefon jest dość naszpikowany tematami, mp3, tapetami itp...

Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3877290
    AxeMan
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    No spróbuj ją przeflashować wygląda na problem z SW.
  • REKLAMA
  • #3 3877353
    j_anek
    Poziom 10  
    niestety mam boxa ale tego kabla mi brak tazke musze wziac od kumpla i wtedy. czy macie jeszce jaies inne propozycje co do usterki?
  • REKLAMA
  • #4 3877616
    MoDerato
    Poziom 17  
    Nie musisz mieć boxa aby przefleshować swoją nokię, wystarczy ci sam kabel USB.
  • #5 3877625
    j_anek
    Poziom 10  
    no ale jakim programem, bo szczerze powiem ze tego jeszcze nie robięm.
  • REKLAMA
  • #7 3878021
    j_anek
    Poziom 10  
    nie, telefon fabrycznie bez simlocka:]

Dodano po 3 [minuty]:

jak mam sciagnac ten program z tamtad??
  • #8 3879075
    plustek
    Poziom 31  
    Ocena: 200
    Sam program ci nie wystarczy. Musisz mieć jeszcze firmware do telefonu. Robiąc to w domu bez jakiejkolwiek znajomości uwalisz telefon. Spytaj się w jakimś serwisie ile będzie kosztowało przeflashowanie telefonu. Jak chcesz koniecznie sam spróbować, to Phoenixa znajdziesz na p2p, jednak nikt ci nie da gwarancji że pirat nie uwali ci fona, a firmware znajdziesz tu http://www.gsm-heaven.tk/
  • #9 3880264
    j_anek
    Poziom 10  
    ok, dzieki za wszystko pojde jednak do serwisu bo pewnie nie jest to wielki koszt. pozdrawiam i dziekuje...
  • Pomocny post
    #10 3880516
    fraydi
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Reset przy mmsach to w 6280 błąd w sofcie. Najnowsza wersja naprawia ten błąd (wiem bo sam miałem taki problem).

Aby wgrać nie potrzebujesz boxa. Wystarczy software updater na stronie nokii i kabel usb z zestawu.

link:
    http://nokia.com.pl/nokia/pomoc/oprogramowanie/aktualizacja/

działa na 100%

pozdrawiam
  • #11 3882019
    j_anek
    Poziom 10  
    HEHE przywrociłem ustawienia fabryczne i telefon śmiga elegancko!

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz Nokii 6280 zgłasza problem z resetowaniem się telefonu podczas wysyłania MMS-ów, objawiający się białym ekranem i cyklicznym włączaniem oraz wyłączaniem urządzenia. Problem ten może być spowodowany błędem w oprogramowaniu (firmware). Zalecane jest przeflashowanie telefonu, co można wykonać bez konieczności posiadania boxa, używając kabla USB oraz programu Phoenix lub oficjalnego narzędzia Nokia Software Updater dostępnego na stronie Nokii. Najnowsza wersja oprogramowania naprawia ten błąd. W przypadku braku doświadczenia lepiej zlecić aktualizację w serwisie. Przywrócenie ustawień fabrycznych również może rozwiązać problem, co potwierdzono w dyskusji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA