logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K510i – biały migający ekran po logo, nieudane odblokowanie, flash nie pomaga

MARCIN_DOB 13 Maj 2007 01:25 3669 9
REKLAMA
  • #1 3879065
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    Ocena: 73
    Witam

Trafił mi się SE K510i z dziwnym objawem - telefon niby chce się uruchomić ale po wyświetleniu loga SE ekran się robi biały i miga tak bez końca

Przefleszowałem go ale to nic nie dało - te same objawy

co może być przyczyną ?? to chyba wynik nieudanego odblokowania - z tego co się dowiedziałem od klienta

proszę o jakieś podpowiedzi
    marcin_dob
  • REKLAMA
  • #2 3879275
    merf3
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    mialem to samo to wgralem GDFSA i wszystko wrocilo do normy
  • #3 3879289
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    a czy wgram GDFS'a za pomocą USB-Smarta lub tornadem ?? jeśli tak to gdzie szukać odpowiedniego GDFS'a ??
  • REKLAMA
  • #4 3879422
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Tymi sprzętami które masz nie naprawisz tego telefonu, trzeba miec przynajmniej cruisera.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 3879428
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    a SETool Box 3 pomoże ??
  • #6 3879476
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    MARCIN_DOB napisał:
    a SETool Box 3 pomoże ??

Tak on sobię z tym bez problemu poradzi... :)
  • REKLAMA
  • #8 3891749
    MARCIN_DOB
    Poziom 17  
    witam ponownie
    mam setoola 3 - ale teraz proszę o poradę - przekopałem forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi

chcę naprawić ten telefon - z tego co wyczytałem muszę jeszcze raz przefleszować słuchawkę ale jakie pliki się wgrywa w setoolu ( kupiłem go dziś ale co dziwne i bardzo denerwujące nie dostałem opisu co i jak się robi setoolem )

jeśli ktoś z was ma chwilę to proszę o kilka zdań lub link do jakiejś instrukcji setoola 3

mam dostęp do setool.net - w katalogu k510 są katalogi o nazwach np.: r4ea031 a w nich pliki - ja pobrałem R4EA031_CENT_EUROPE_fs.ssw.rar czy to cały flesz ?? wcześniej bawiłem się usb-smartem i tam wgrywałem w starszych modelach 2 pliki *.mbc *.fbc, a tu mam tylko jeden

ps. co to są resty ??

i na koniec - proszę o nie przenoszenia tego postu do kosza - ja się jeszcze uczę
  • Pomocny post
    #9 3891774
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Masz w zalaczniku manuala.

Jesli cos jeszcze bedzie nie jasne prosze pisz. Sproboje pomoc.
    Załączniki:
    • Basic SETool Manual.rar (1000.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 3945234
    wntl
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    udało sie USB-smartem !! v8.6
    wgrałem MAIN (K510_R4CH003_GENERIC.mbc) +FS (K510_R4CH003_CENT_EUROPE.fbc) + Complete phone after flash
    i telefonik śmiga :D

Podsumowanie tematu

✨ Sony Ericsson K510i po nieudanym odblokowaniu wykazuje objaw białego migającego ekranu po logo SE, uniemożliwiając normalne uruchomienie. Próba standardowego flashowania nie rozwiązała problemu. Rozwiązaniem jest wgranie odpowiedniego pliku GDFS, co wymaga specjalistycznego sprzętu, np. cruisera lub narzędzi takich jak SETool Box 3, SE Tool, MT-Box. Użytkownik posiada SETool Box 3 i poszukuje instrukcji dotyczącej właściwego flashowania. W przypadku USB-Smarta wersji 8.6 udało się przywrócić telefon, wgrywając pliki MAIN (K510_R4CH003_GENERIC.mbc), FS (K510_R4CH003_CENT_EUROPE.fbc) oraz pełny flash telefonu. Wskazano, że do naprawy konieczne jest użycie dedykowanych narzędzi i odpowiednich plików firmware, a także znajomość pojęć takich jak "resty".
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA