logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6600 "Włączenie telefonu nie powiodło sie...

raymansiwy 13 Maj 2007 14:27 1841 6
REKLAMA
  • #1 3880284
    raymansiwy
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich, mam taki problem z nokia 6600 nie wiadomo z kad nagle jak wyjełem karte z telefonu i włozyłem na nowo to wyskoczył komunikat "Właczenie telefoni nie powiodło się, skontaktuj sie z usługodawcą" pomyslałem ze soft sie wysypał i wrzuciłem nowy sofcik ale lipa dalej nic, tak jak by sie włacza widac pierwszy napis nokia potem odpala sie i po chwili wyskakuje taki napis, bede wdzieczny za pomoc, dysponuje UFS+HWK (orginał), z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 3880502
    fraydi
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    zrób wszystkie resety w UI settings twistera po wgraniu softu.

u mnie pomagało.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3880930
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    same resety powinny pomóc bez wgrywania softu ..
  • REKLAMA
  • #4 3882513
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    full reset później unlock później format user area i powinno ganiać :)
  • REKLAMA
  • #5 3883110
    raymansiwy
    Poziom 17  
    wszystko OK, telefonik obudził sie :) dzieki za pomoc
  • #6 4328826
    MANYK
    Poziom 13  
    A co to za opcja format user area co ta funkcja powoduje.Pytam bo nie mam tego w instrukcji obsługi.
  • #7 4329094
    luki233
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    MANYK napisał:
    A co to za opcja format user area co ta funkcja powoduje.Pytam bo nie mam tego w instrukcji obsługi.

Format User Area formatuje zakres danych użytkownika,przynosi efekt m.in. podczas naprawy telefonów, które zawieszają się na logo NOKIA przy starcie :)

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z telefonem Nokia 6600 polegał na pojawiającym się komunikacie "Włączenie telefonu nie powiodło się, skontaktuj się z usługodawcą" po wyjęciu i ponownym włożeniu karty SIM. Próba reinstalacji oprogramowania (softu) nie rozwiązała problemu. Rozwiązaniem okazało się wykonanie pełnego resetu urządzenia, odblokowania (unlock) oraz sformatowanie obszaru danych użytkownika (format user area). Formatowanie user area usuwa dane użytkownika i jest skuteczne przy naprawie telefonów zawieszających się na logo Nokia podczas uruchamiania. Po zastosowaniu tych kroków telefon ponownie działał poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA